Radiatoren afkoppelen ivm vloerverwarming

RobHelmond

  • #1
We willen in de woonkamer vloerverwarming aanleggen en hiervoor de vijf radiatoren verwijderen. Bedrijf dat vloerverwarming gaat leggen koppelt alle radiatoren af en pakt voor de verdeler een leiding die aan de achterkant van het huis rechtstreeks naar beneden komt vanaf de ketel op zolder, de keuken in. Maar de radiatoren voor in de woonkamer afkoppelen heeft toch direct consequentie voor de radiatoren op de 1e verdieping die aan de voorkant lopen? Moet dan in de woonkamer niet de aanvoer en afvoer aan elkaar gekoppeld worden zodat er toch een gesloten circuit blijft bestaan, want anders is er toch geen doorstroming meer boven? Bedrijf dat verwarming wil leggen doet daar wat makkelijk over en krijg er geen goed antwoord op. Hoor graag van iemand.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Heb je een één pijp systeem of een twee pijps?
In het tweede geval niet doorverbinden.
Je laat de werkzaamheden uitvoeren?
 

RobHelmond

  • #3
hoi, ik heb een tweepijps systeem. maar heb ik met kaal afkoppelen dan nog steeds boven goede circulatie? Bedankt voor je snelle reactie! Gr Rob
 

In gedachten

Specialist Vloerverwarming
  • #4
Sorry hoor, maar hoe kan hierop een zinnig antwoord verwachen, als je verder niet vermeldt hoe de leidingen lopen in je huis?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu