Radiator, waar plaatsen??

Milan

  • #1
In de garage welke volledig grenst aan de woning wil ik graag een radiator plaatsen. Door het boren van een gat in de trapkast in de woning zou eenvoudig een aftakking gemaakt kunnen worden voor de leiding naar de garage.

Voor de garage heb ik een dubbelplaats radiator van 2.8m lang en 40 hoog welke ik aan de linkermuur wil bevestigen. Aan de rechtermuur komt echter de leiding vanuit de trapkast uit de muur. Om verbinding te maken met de radiator aan de linkerzijde betekent dit dat de leiding eerst ophoog gelegd moet worden en via het plafond aan de overliggende kant gebracht moet worden om daar aansluiting te maken met de radiator.

Uit de diverse instucties wordt geadviseerd de radiator zo dicht mogelijk aan te sluiten op de aftakking.

Wie heeft hier ervaring mee? Levert installatie van de radiator op afstand (aan de andere muur) problemen op??
 

Bundy

Specialist Verwarming
  • #2
Hier aansluiten geeft geen problemen,sluit echter wel de radiator kruislings aan, bijv- links boven (aanvoer) en rechts onder (retour) .

Vergeet echter niet die leidingen aan het plafond in de garage goed te voorzien van ontluchters ,op het hoogste punt. succes
 

Milan

  • #3
De radiator die ik heb liggen kan niet kruislings aangesloten worden, heeft alleen een aanvoer en afvoer.

Levert dit nog problemen op?
 

Xr8

  • #4
Een radiator van 2,8 meter is het beste deze kruislings aan te sluiten. Als dit echter niet mogelijk is zorg dan dat de radiator iets oploopt naar de ontluchter toe, zodat in ieder geval de lucht er goed uit kan.

Overigens zijn er ventiel radiatoren in de handel van 3,04 m welke eenzijdig aangesloten worden en prima warm worden, het kan dus wel goed.

Volg in ieder geval de raad van Bundy en laat het leidingwerk iets scheef lopen zodat er een hoogste punt gecreerd wordt, zet hier ontluchters of automatische ontluchters in beide leidingen.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu