Radiator permanent verwijderen

Zam

  • #1
Ik wil de radiator in onze badkamer permanent verwijderen. Wij hebben stadsverwarming met op elke verdieping een verdeler. Op de verdelers is voor iedere radiator een aan- en afvoerslang aangesloten. Nou lijkt het mij de beste oplossing om de aan- en afvoerslang van de badkamerradiator bij de verdeler los te maken en dan afsluitdoppen op de verdeler te draaien (1/2 inch ofzo?). Maar hoe kom ik erachter welke slangen ik moet loskoppelen? Gewoon trial-and-error methode? Dus eerst toevoer in meterkast afsluiten, dan twee slangen loskoppelen en doppen erop draaien. Daarna toevoer weer opendraaien en controleren of er in de badkamer nog water uit het aftappunt komt? En dat herhalen totdat ik de goeie slangen gevonden heb?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Alles dicht zetten en de kraan van de radiator die weg moet open zetten, u kunt nu bij de verdeler voelen welke pijpen u moet hebben.
 

Xr8

  • #3
Doppen op de verdeler is zo niet te zeggen. Er zijn nogal wat verschillende aansluitingen. Zowel in metrische maten als in duimse maten.

Succes.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
Bedenk wel, dat als het straks kouder wordt dat je meer condensvorming in de badkamer krijgt, als de verwarming niet meer werkt in de badkamer.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu