Radiator met LINKS een onderaansluiting

Louis Verhagen

  • #1
Ik heb speciaal voor de nieuwe keuken twee radiatoren gekocht met onderaansluiting. Geheel in mijn onschuld heb ik gedacht dat deze zowel voor links als rechts (onder)aansluiting te gebruiken was. Ik vind de onderaansluiting mooier dan zo'n leiding langs de radiator lopen.

Aangezien de leidingen in mijn vloer in het beton liggen en ik niet weer de hele vloer wil open hakken wil ik graag radiatoren met onderaansluiting aan de linkerkant. Bestaan dat soort radiatoren?

Ik heb ze wel met midden aansluiting als een aansluiting rechts gevonden op het internet. Maar niet met een linker onderaansluiting.



Heb ik een probleem, en zo ja los ik dit dan op?

Louis
 

Chathanky

  • #2
Er zijn radiatoren die de aanvoer tussen de platen hebben.
Even goed zoeken of navragen bij je leverancier.
 

Xr8

  • #3
De meeste radiatoren hebben inderdaad de aansluiting rechts, en de radiator is ook niet om te draaien omdat dat de strippen aan de voorkant komen.

Er bestaan echter universeel kompakt radiatoren met onder aansluiting, zonder strippen deze zijn links en rechts aan te sluiten en hebben geen aangelaste strippen en zijn alleen met J beugels te bevestigen.

Let wel op dat de aanvoer aan de binnenkant zit van de radiator. Gebruik deze radiatoren veel van Brugman, weet niet of er andere merken zijn dit dit gebruiken.

Bij vlakke plaat radiatoren gaat dit niet op, deze dienen altijd rechts aangesloten te worden.

Succes.
 

Louis Verhagen

  • #4
Chathanky advies opgevolgd. De radiator die ik heb is inderdaad niet leverbaar met linker onderaansluiting. Echter de leverancioer had wel een duurder type die niet op zijn site/boekje stond in een iets andere maat leverbaar (levertijd is wel 6-8 weken) met een linker onderaansluiting.

Dus ik ben al blij dat dit kan, wordt nog even bikkelen voor de vrouw en kinderen in de woonkeuken :-)

LOuis
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu