CV handdoekradiator ombouwen naar elektrisch (met behulp van verwarmingselement)

Hallo,
Om mijn badkamer (+- 10m3) beter te verwarmen wil ik de bestaande cv handdoekradiator ombouwen naar een elektrische variant.
Online zie ik verschillende verwarmingselementen die hiervoor geschikt zouden kunnen zijn. Via de chat heb ik contact gehad met een webshop. Die geeft aan dat deze elementen universeel toepasbaar zijn voor handdoekradiatoren. Heeft iemand hier ervaring met het ombouwen van een dergelijke radiator naar elekrisch? Zo ja, zijn er nog belangrijke aandachtspunten? Ik las ergens dat ik in plaats van water Glycol moet gebruiken, is dit correct?


Alvast bedankt.
Arjan
 
Normaal wordt een mengsel gebruikt van 75% water en 25% glycol.
Bij het vullen zorg je er voor dat er boven in de radiator nog wat lucht zit en je plaatst
een overdrukventiel aan de bovenkant.
Het is mogelijk om een iets groter vermogen te plaatsen als elektro weerstand, als de radiator
b.v. 1000W afgeeft bij 75/65/20°C dan zou je een elektro weerstand van 1250W mogen plaatsen.
Let er daarbij wel op dat de bovenkant van de elektro weerstand niet in het lucht gedeelte bovenaan komt.
 
@Ronny: bedankt voor de reactie. Van de bestaande radiator kan ik niet precies achterhalen zeggen welke capaciteit deze heeft. Ik kan enkel online vergelijken met enigzins vergelijkbare modellen (afmeting 170x53 met 39 buizen) om zo het wattage te bepalen. Dan kom ik rond de 900W/1000W uit.
Ik zal het advies opvolgen om een wat sterkere weerstand aan te schaffen dan strikt noodzakelijk.
 
Als het een bestaande CV radiator is die met CV water werkt, kan je die aanpassen/uitbreiden door er een elektrisch element bij in zetten in de aanvoerzijde en de bestaande radiator kraan aansluiten met een T stuk.
Dan heb je zowel elektrisch als het nodig is een Met CV water als die toch al warm wordt.

Vr Gr
 
Bij zo'n uitvoering met een combinatie CV en elektro weerstand plaats je de
weerstand met T-stuk in de retour. Dit is een zogenaamde "mixed" uitvoering.
 
@stefan9: In principe heb je gelijk. Maar we willen de badkamer alleen 's morgens en 's avonds verwarmen. In de praktijk zal de naar elektrisch omgebouwde radiator dus maar 2 of 3 uur per dag aanstaan. De badkamer is relatief klein, dus zal snel warm worden.
 
@Cvolieboy: bedankt voor de tip, ik wist niet dat dit mogelijk was. Maar ik denk toch dat ik eerst volledig elektrisch ga proberen gezien de weinig toegevoegde waarde die het huidige cv systeem heeft op de badkamer.
 

Gerelateerde klussen

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu