Radiator krijgt geen (warm) water?

Puckyy

  • #1
Hoi,

Ik ben van de zomer verhuisd en kom er nu achter dat 1 radiator niet goed werkt.

Zelfs als ik alle radiatoren in het huis uit zet (behalve de probleem radiator), wordt deze niet warm. Zelfs de leiding naar de radiator wordt niet warm.

Ik heb al geprobeerd:
- Te ontluchten
- Alle radiatoren op de begaande grond door te spoelen met het aftap ventiel( kwam veel zwart water uit, maar heeft niet geholpen).
- Radiator spindel (pin) te checken of die niet vast zit ( ik kan deze indrukken en dan komt ie weer uit zichzelf naar buiten, dus dat zit ook wel goed denk ik ).

Het valt me op dat nadat ik de radiator helemaal leeg heb laat lopen ( afvoer & toevoer dichtdraaien en water aftappen ). En daarna water erdoor heen laat stromen ( aftap kraantje open, radiator open, afvoer dichthouden ) dat er heel langzaam water doorheen stroomt. Pas als ik de afvoer open draai wordt de radiator snel gevuld.

Ik zou dus denken dat dit iets met de toevoer naar deze radiator te maken heeft?

Weet iemand nog andere dingen die ik zou kunnen proberen?

Het enige wat ik nog kan bedenken is om de radiator er helemaal af te halen en met tuinslag door te spoelen. Echter heeft mijn vriendin liever niet dat ik dit doe omdat we stadsverwarming hebben en ze ergens gelezen heeft dat je dit dan beter door een expert kan laten doen want als het fout gaat met stadsverwarming dat je dan spuitend heet water uit blijft komen....
 

Puckyy

  • #2
Edit; Heb het nog een keer geprobeerd en doorstomen lijkt nu prima te gaan. Als ik radiator aandraai ( maar afvoer dicht hou) stroomt er voldoende koud water doorheen en uit het aftap kraantje. Echter is het water helemaal koud, terwijl de verwarming op 25 graden staat en dit de enige radiator is die ik nu open heb staan.

Zou dit een probleem kunnen zijn dat de toe / afvoer verkeerd zijn aangesloten? Kan ik dit zelf checken?
Ik woon hier pas 4 maanden, dus geen idee of deze radiator het ooit goed heeft gedaan.
 

Smit0515

  • #3
Zoals ik het lees lijkt het inderdaad op een leiding die verkeerd is aangesloten. Kijk eens in de vorige kamer waar de leiding heen gaat. En voel en kijk eens wellicht hebben ze inderdaad warm en koud verwisseld en 2 keer koud erheen.
 
  • Like
Waarderingen: Puckyy

Willemjanw

  • #4
Het kan zijn dat de aanvoerleiding verstopt zit. Door rommel. Of deze is verkeerd ingesteld. Draai de knop eraf en maak van de kopse kant een foto.
Ook een foto van het voetventiel.
 
  • Like
Waarderingen: Puckyy

Puckyy

  • #5
Dank voor de reacties! Ik bij de dichts bijzijnde radiator even gevoeld aan afvoer en aanvoer. Aanvoer is heet, afvoer warm. Niks geks lijkt me dus. Daarna verdwijnen de buizen onder de grond dus kan niet zien wat er daarna gebeurd voordat ze bij de niet werkende radiator aankomen.

4.jpeg
3.jpeg
2.jpeg
1.jpeg
 

Puckyy

  • #6
Update, indien mensen met hetzelfde probleem zitten:

Ik heb ingegeven en er een loodgieter bij gehaald. Hij heeft waargenomen dat de aanvoer van de radiator leiding verstopt zit en door een specialist doorgespoeld moet worden. Duur grapje dus.
 

Willemjanw

  • #7
Ai das vervelend. Aanvoer afkoppelen en met iets van een veer erin geen mogelijkheid?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu