Radiator in de badkamer verkeerd aangeloten?

Allcario

  • #1
Hoi,

Een installateur heeft leidingen in de muur gefreezed waar later de radiator komt....Volgens mijn heeft hij dat verkeerd gedaan. Hij heeft twee leidingen naast elkaar geplaatst en volgens mij zitten de aansluitingen veel verder uit elkaar.

Zie foto,s





Heeft hij het verkeerd gedaan? En zijn er dan radiatoren die er wel op passen?

Alvast dank voor jullie moeite.

Groet
 

Xr8

  • #2
Er zijn ook van dit soort radiatoren met een middenonder aansluiting. Hiervoor zijn speciale onderblokken te verkrijgen waarmee je direct uit de wand kunt aansluiten.

Leidingen zet je meestal in de wand wanneer je weet wat voor radiator erin komt. Er is kennelijk rekening gehouden met een niet al te grote radiator. Gezien de hoogte waarop de leidingen uit de wand komen. Niet echt handig als je er een handdoek op wilt hangen.

Normaal gesproken zou je zoiets op een 20-40 cm uit de vloer plaatsen is mijn ervaring. Ik ken echter niet de bedoelingen van je installateur. Ga wellicht eens met hem in overleg voordat er getegeld gaat worden, nu kun je nog simpel iets wijzigen.

Succes.
 

Allcario

  • #3
Dank voor je reactie. De radiator moet ook nog boven het bad komen dus dat wist hij ook..........hij heeft de radiator gezien dus ik neem aan dat hij weet wat hij doet maar ik twijfel dus nu.... daarom ben ik hier.....

Maar de radiator op de foto die kan dus niet aangesloten worden op deze leidingen??? Of kan het wel???

groet
 

Xr8

  • #4
Ik weet niet hoeveel hoogte je boven de leidingen hebt. Het lijkt mij een redelijk hoge radiator. Meten is weten in deze. Je zou deze radiator zo wel aan kunnen sluiten. Je moet dan vanaf de slangen in de muur leidingen naar beide hoekpunten brengen. Zelf zou ik het echter zo niet maken.

Succes.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Dit moet u met de installateur overleggen, op het forum wordt geen uitspraak gedaan over werkzaamheden van installateurs.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu