Radiator blijft heet

Bbongers

  • #1
Een radiator in verband met een verbouwing voor langer tijd met kraan afgekoppeld gehad. In verband met later weer eenvoudig aansluitem maar op een andere plek heb ik eenvoudigweg de aan en afvoerleiding doorgezaagd. Bestaande leiding met water afgedopd zodat verwarming nog te gebruiken was.

Nu na langer tijd de radiator weer gemonteerd. Met snelkoppelingen de leidingen waar vastgemaakt (radiator hang 30 cm naar links t.o.v. vroeger.

Tot mijn verbazing kan ik de radiator nu niet meer uitzetten. Ook al draai ik de kraan dicht, de radiaotr blijft toch volledig warm. Kan de kraan niet meer goed zijn? Ik zag ook wat gruis uit de verwarmingsbuis komen. Dit heb ik eruit geklopt voordat ik de radiator weer vast gemaakt hebt.

Kan iemand hierin aangeven wat er aan de hand is?
 

Xr8

  • #2
Thermostatische kraan? Kan vervuilt raken en daardoor blijven doorstromen. De radiator zal dan warm blijven zolang de ketel stookt.

Succes.
 

Bbongers

  • #3
Nee geen thermostatische kraan. Eenvoudige standaard kraan die je open en dicht moet draaien.
 

Ron CV

  • #4
Lijkt op een doorlekkende radiatorkraan, alles zit wel weer goed aangesloten?
 

Bbongers

  • #5
Ja, alles zit weer vast en er lekt niets.

Gewoon die kraan vervangen?

Kan het zo zijn dat de radiator vervuild is geraakt? Hij heeft schat ik 1,5 jaar los gestaan van het net. Dus niet gevuld met water, wel op zolder dus droog gestaan. Het kan toch niet dat ik nu het hele netwerk vervuil?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu