Radiator blijft aan onderkant koud

gozotxu

 • #1
Goedemiddag,

Op de slaapkamer van mijn zoontje op zolder wordt de radiator nooit echt heel warm en blijft aan de onderkant vaak zelfs koud. Alle andere radiatoren in huis worden wel goed warm (1e etage en begane grond). Ik heb de boel reeds ontlucht en water bijgevuld maar dit heeft niet geholpen.

Wat kan ik nog meer proberen? Is het controleren en verder openzetten van het voetventiel nog een optie? Moet ik om daar bij te kunnen komen het bovenste dopje er af draaien? (zie foto)

Ik hoor graag van jullie.

Mvg,
Jurjen
20201130_160524.jpg

20201130_160514.jpg


20201130_160524.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Krunnie

  Specialist Elektra
  • #2
  Als ik de radiator vergelijk met de plint dan zakt hij links naar beneden. Voor goed ontluchten zou hij links juist iets omhoog moeten staan.

  Was dit probleem er altijd al, of is het nieuw met dit stookseizoen?
   

  gozotxu

  • #3
  Dit was er altijd al, maar tot nu toe verzuimd er iets aan te doen. En mijn zoonthe wordt nu wat ouder en speelt vaker op zijn kamer en 'klaagt' dat het niet echt warm wordt op zijn kamertje.
   
  Laatst bewerkt door een moderator:

  Krunnie

  Specialist Elektra
  • #4
  Als stap 1 zou ik de knop van de radiatorkraan afhalen en kijken of het pennetje dat uit de kraan steekt soepeltjes naar buiten komt. Als dat zo is een tijdje zonder de knop erop verwarmen en kijken of de radiator warm wordt. Zo niet, dan is het niet te toevoerkraan maar iets anders.

  Vervolgens zoveel mogelijk andere radiatoren in huis dichtzetten, CV pomp op standje maximaal (als de CV pomp verschillende standen heeft) en zo proberen een eventuele luchtbel ergens in het leidingwerk er uit te drukken.

  Voetventiel zou ik later pas verder opendraaien, tenminste er vanuit gaande dat de installatie bij oplevering watezijdig ingeregeld is.
   

  gozotxu

  • #5
  Dank! Dat ga ik (morgen) proberen.
  Heb je nog een tip voor deze niet technische figuur voor hoe ik de radiatorknop er af draai?

  Bedankt voor je snelle reacties overigens.

  Groet,
  Jurjen
   
  Laatst bewerkt door een moderator:

  gozotxu

  • #6
  Het is me gelukt. Ik had even tijd over en via youtube de knop kunnen verwijderen. De pin werkt prima en zit niet vast. Ik kan m soepel in en uitdrukken. Dat lijkt dus goed te zijn.

  Is er verder nog iets wat ik zou moeten checken?

  Alvast bedankt.

  Groet,
  Jurjen
   

  Krunnie

  Specialist Elektra
  • #7
  Met de CV ketel aan nu kijken zonder knop of de radiator wel warm wordt. Als dat nu wel lukt was het de knop. Anders de stappen van bericht #4 volgen.
   

  gozotxu

  • #8
  Ik heb vanochtend alle overige radiatoren dichtgezet en de thermostaat op 26 graden gezet. De betreffende radiator werd niet significant warmer dan voorheen. Sterker nog, het leek er op dat ie minder goed doorwarmde. Bovenkant was lauw en onderkant bleef koel. In tegenstelling tot voor heen hoorde ik wel de leiding bij de radiator. Alsof er water doorheen 'geperst' werd.

  Kan het voetventiel hier een rol bij spelen?

  Groet,
  Jurjen
   

  Krunnie

  Specialist Elektra
  • #9
  Ja. Als je een geluid hoort alsof het voetventiel de stroming blokkeert kun je die wat verder opendraaien. Onthoud het aantal slagen dat je hem open draait. Mocht het probleem hier niet liggen dan kun je hem dan altijd weer naar dezelfde stand terugzetten.
   

  gozotxu

  • #10
  Ga ik proberen. Het voetventiel bereik ik door het bovenste dopje er af te draaien? Zie foto.

  Dank!
   

  Krunnie

  Specialist Elektra
  • #11
  Ja
   

  gozotxu

  • #12
  Ook geprobeerd, levert wederom niets op. Onderkant blijft koud. Denkndat ik maar een installateur laat komen :-)

  Bedankt voor het meedenken in ieder geval!

  Groet,
  Jurjen
   

  Krunnie

  Specialist Elektra
  • #13
  Het lijkt erop dat het iets in het leidingwerk naar deze radiator toe is. Een plek waar een luchtbel blijft hangen. Wat soms ook wel voorkomt is dat er al vanaf de installatie een aansluitfout zit maar dat dat pas naar voren komt wanneer een radiator intensiever gebruikt moet worden.

  Als je zelf nog wat verder wilt zoeken zou je foto's hier kunnen plaatsen van de aansluiting van dit leidingwerk verderop in de woning. Of anders inderdaad een installateur erbij roepen die het zelf stap voor stap naloopt.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu