Radiator badkamer blijft borrelen!

Jacco06

  • #1
Beste klussers,

Ik wordt langzaamaan gek van het geborrel van mijn designradiator in mijn badkamer. Alle andere radiatoren in mijn woning functioneren uitstekend zonder borrelen, maar die in de badkamer blijft tegenstribbelen.

De radiator in de badkamer krijgt zijn aanvoer aan bovenkant en zijn afvoer aan de onderkant. Het lijkt alsof de radiator niet helemaal gevuld is; alsof het water dat er in komt een stukje neervalt.

Ik heb de cv reeds 2x goed ontlucht. (Alles open, thermostaat hoog, cv goed laten aanslaan, thermostaat laag, cv uit schakelen, poosje wachten en dan van beneden naar boven ontluchten. Ook de radiator in de badkamer ontlucht, waarna er vervolgens netjes water uit het ventiel komt. Toch blijft ie daarna weer borrelen. Wat kan ik doen? Kan het zijn dat die radiator een vulbuis nodig heeft o.i.d.? Alles welkom!

Groet, Jacco

Nog enige info:
CV: Intergas HRE 36/30
Thermostaat: Honeywell Chronotherm III
Radiators hebben geen thermostaatkranen
 

Mobel

Specialist Verwarming
  • #2
Draai alle radiatoren dicht en draai design radiator vol open en zet cv aan.
 

Chathanky

  • #3
Je hebt een bovenaansluiting. Is het ook zo dat de leidingen in een zogenaamde n vorm loopt?

Dus van de radiator naar boven en vervolgens weer naar beneden.
Je moet dan een ontluchtingspunt op het hoogste deel van je leiding hebben.
 

Jacco06

  • #4
@ Mobel: ik zal je tip vanavond direct uitproberen. Dit is i.i.g. iets dat ik nog niet uitgeprobeerd heb.

@ Chathanky: ik denk dat mijn opstelling voldoet aan jouw beschrijving, maar weet het niet zeker. Het ziet er bij mij als volgt uit:



Komt dit overeen met jouw beeld? Waar zou eventueel een ontluchtingspunt aangebracht moeten worden?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #5
Dus links boven in zit de ontluchting zo als op foto.

ook wil het wel helpen als je gaat ontluchten met de kraan dicht dat je er steeds weer wat uit haalt.

Evt kan het ook wezen dat de leiding wat tegen loopt dat dan de kraan de hoogste punt is.

Plaatst de kraan direct onder de aan voer en verplaatst de retour naar de andere kant
 

StefanD

  • #6
De leidingen komen van boven. (van een zolder?) Het is de bedoeling dat daar (waar de leiding op zijn hoogste punt zit) dan ook een ontluchting zit. Dit kan bijvoorbeeld een radiator op zolder zijn, of een apart ontluchtingsventiel in de leiding.
Anders kan het namelijk gebeuren dat er een luchtbel bovenin de leiding zit. Deze wordt dan met het water "meegenomen" tot in de design-radiator om vervolgens weer "naar boven te borrelen".
 

Jacco06

  • #7
De leidingen komen inderdaad van zolder. Op zolder heb ik geen radiator, maar wel 2 ontluchtingspunten: eentje op de leiding naar het drukvat en eentje op de cv zelf. Deze heb ik eerder ook gebruikt bij het ontluchten.

Ik heb zojuist alle radiatoren, m.u.v. de badkamerradiator, in huis dicht gedraaid en vervolgens de cv flink opgestookt. Na een poosje heb ik de badkamerradiator ontlucht (eerst met kraan open, daarna dicht). Er kwam flink wat lucht uit. Tot slot heb ik beide ontluchtingskraantjes op zolder opengedraaid. Daar kwam nagenoeg geen lucht uit.

Inmiddels heb ik de radiatoren beneden weer opgedraad en de cv weer ingeschakeld. De badkamerradiator is nu bijna helemaal stil, dus het lijkt erop dat het systeem nu zo goed als luchtvrij is. Straks even kijken of er nog genoeg druk op staat. Ik zal nog even berichten of het uiteindelijk helemaal in orde. Er is goede hoop!

Iedereen in ieder geval veel dank voor de tips en verschillende inzichten. Zo kan een leek zoals ik ook nog een beetje ervaring opdoen!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu