Radiator aan onderkant koud

Neesje

Specialist Verwarming
  • #21
Suc6, René.
 

Xr8

  • #22
Bladzijde 63. P29. Daar zie je dat de pomp op slechts op 60% draait standaard af fabriek. Dit om energie te besparen. Wellicht heb je veel dunne leiding in de installatie of grote afstanden. Zet de pomp eens op 100% en kijk of er iets verbetert. Je kunt dan nog een terug gaan naar een minder hoge waarde en kijken wat toereikend is.

Radiator dicht bij het toestel goed afknijpen. Daardoor kun je ook vreemde situaties krijgen zoals deze.

Succes.
 

Mathijs_

  • #23
De tip om de minimale en maximale pompsnelheid te verhogen heeft gewerkt. Dank jullie wel daarvoor. Ik heb om te kijken of het werkt, de minimale en maximale pompsnelheid op 10 gezet (maximum dus), en dit heeft gewerkt. De onderkant van de radiator werd weer goed heet en de temperatuur in de kamer ging snel omhoog.

Ik had gehoopt dat er nog ergens in de leidingen een luchtbel zat die er door de kracht van de pomp werd uitgeduwd. Daarom heb ik de minimale pompsnelheid weer terug op 2 gezet, zodat er minder herrie en het toch nog lekker warm wordt. Helaas blijft dan de onderkant van de radiator weer koud.

Nu heb ik de hem niet om 2 gezet, maar op 6. De rertourtemperatuur van die radiator is weer wat hoger, maar niet zo hoog als dat ie op 10 stond.
Het lijkt mij niet echt slim om de pomp voor altijd op 10 te laten staan. Want weten jullie of er door een hogere pompsnelheid meer gas wordt verbruikt?

En weten jullie waarom het nou nog niet lekker werkt?
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #24
Vermoedelijk zit er veel weerstand in het systeem, dus toch een kwestie van inregelen.
Je pomp KAN tussen stand 1 en 10 lopen.
Verhoog dat minimum eens trapsgewijs naar 3-4-5-6
en kijk dan wanneer het aangenaam warm wordt, laat daar dan het minimum op staan.
Daar mag hij iets mee doen.
Vroeger kenden we geen toerengeregelde pompen en liep een pomp altijd op stand 1 - 2 - 3.
Een pomp kan er wel tegen.

Meer gas ? - denk niet dat U comfort in een paar kubieke meter gas moet zoeken.
 

Mathijs_

  • #25
Ja, over dat inregelen. Helaas bestaat driekwart van alle radiatoren in huis uit doorstroomtoestellen. Hier zit geen thermostaatkraan op en ook geen voetventiel, puur voor de doorstroming dus.

Misschien wel belangrijk om te weten. Aan de ene kant van het huis worden deze doorstroomtoestellen goed warm en worden de kamers goed verwarmd. Aan de andere kant (de kant van de "koude" radiator) is alles veel minder warm. Hierdoor is de retourtemperatuur bij de ketel prima in orde en denk de ketel dat er niks aan de hand is.

Is het nu mogelijk om de "warme" kant van het huis bij de splitsing te knijpen, of wordt het inregelen door deze toestellen bemoeilijkt?
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #26
Dan zullen er inregelkranen in de leiding gezet moeten worden.
 

Mathijs_

  • #27
Ja precies, dus met die inregelkraan is het mogelijk om het in balans te krijgen waardoor ik de pomp weer op minimaal 2 kan zetten en dat de radiator beneden gewoon volledig warm wordt.
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #28
Zekerheid kan ik op afstand daar niet over geven, maar denkelijk zal dat het probleem grotendeels oplossen.
En wat zou het dan nog trouwens als je de minimale pomp stand op 4 moet zetten?
Als je het maar warm krijgt dat is het belangrijkste.
 

Mathijs_

  • #29
Klopt, dat is het belangrijkst, als ik maar niet de pomp op 10 moet zetten zoals nu het geval is, alleen om herrie al....Maar voor nu is het geen probleem, als het maar lekker warm wordt, en dat wordt het op die manier.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu