Raamkruk blokkeert van kiepstand naar draaikant

Chantal23

 • #1
Sinds een paar dagen werkt ons zolderraam niet meer goed. Hij staat nu in kiepstand, wil je de kruk draaien naar rechts, naar de draaistand dan blokkeert deze op 45graden. We hebben het raam continu kunnen gebruiken maar geen idee wat er nu mis is. Het gaat om een houten raam, vermoed merk Roto, dat hebben we op de eerste verdieping. Er zit aan de kant van de raamkruk een soort metalen hendeltje, die kan je wel induwen dat deze gelijk is met 't kozijn maar er komt geen beweging in de kruk. Iemand enig idee? Hopelijk zegt 't iemand wat met enige raamkennis. Vast bedankt!

IMG_20220906_135959.jpg IMG_20220906_140010.jpg IMG_20220906_140405.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  Moderator
  • #2
  Raam even goed in de sponning drukken en dan aan de raamkruk draaien. Het metalen hendeltje is de anti-foutbediening.

  Antifoutbediening Roto.jpg


  Antifoutbediening Roto.jpg
   

  Chantal23

  • #3
  Helaas... Dat hebben we met 4 handen inmiddels al paar keer geprobeerd maar geen resultaat.. We hebben ook geprobeerd het raam wat naar boven te duwen wat ik veel las en dan goed aandrukken. Helpt helaas niets.
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  Moderator
  • #4
  Dat lijkt het erop dat de anti-fout bediening inwendig is losgeraakt of afgebroken. Ik zou hier even een service-monteur bij laten komen.

  Eventueel via de aannemer welke de woning heeft gebouwd.
   

  Chantal23

  • #5
  Hmm. Dat wordt zoeken, huis komt uit 2008 en wij wonen er net een jaar. Ben r bang voor dat 't idd meer is dan simpel zelf ff snel doen.. Woont er iemand met verstand in de buurt van Zeeland Nbr?
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu