Raam sluit niet goed - tocht

Abcital

  • #1
In mijn keuken is een klein glazen raampje boven de balkondeur. Het raam sluit echter niet goed met een koude tocht als gevolg, fijn op een dag als deze. Weet iemand misschien of dit te ondervangen is met een soort strip of moet het scharnier vervangen/gerepareerd worden? Ik ben zelf niet handig helaas. Alvast bedankt!

 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Een enkelvoudig hardglas uitzetraampje... Daar valt weinig eer aan te behalen. Naast tocht heb je voornamelijk last van kouval.

Als de sponning verder goed schoon is, kun je wellicht nog proberen om de tochtstrips te vervangen door een beter exemplaar.
 

Abcital

  • #3
Bedankt voor je reactie. Tsja ik weet dat het niet het meest briljante raampje is maar in de woonkamer heb ik er ook een, die wel goed sluit, en daar heb ik geen problemen met kou. Dus hopelijk kan het afsluiten van de kieren al helpen om de tocht te verminderen.

Zijn de tochtstrips die dunne stroken tussen het grote hout en het raam op de foto? Als dat het geval is zijn er dus al tochtstrips (wat ik eerst niet door had). Maar helpt het dan om die te vervangen door andere? Of is het beter om iemand te laten komen die de sluiting van het raam kan repareren/het raam vervangen?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu