Raam aan de binnenkant aftimmeren i.v.m afzuigkap

Jeroenk27

  • #1
Ik krijg een nieuwe keuken en op de plek waar de afzuigkap komt zit een raam, deze wil ik dicht maken aan de binnenkant en dus blijfy het kozijn behouden met het glas erin. Ik zat zelf te denken aan een mdf of multiplex plaat met daarop stucplaat geschroefd om vervolgens de muur af te stuccadoren. Hier tegenaan komt dan een spatplaat voor het koken met de afzuigkap erboven.
Moet ik nog rekening houden met het een of ander i.v.m hittevorming achter het glas?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Ik zou ook rekening houden met de onbereikbaarheid van het glas aan de binnenkant, u komt er niet meer bij na het dichtmaken van de binnenkant.
Wat de temperatuur achter het glas betreft, daar heb ik niet voldoende kennis van.
 

Jeroenk27

  • #3
Het is de bedoeling er wat leuks achter te zetten of te plakken, puur voor het aangezicht vanaf de oprit. Het is een dubbelglas raam zonder ventilatieroosters, heb je hier dan kans op condensvorming? En hoe voorkom je dat?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Lijkt me sterk dat afzuigkappen erg warm worden aan de achterkant. Plak op het raam eerst folie. Ik zou het naar binnen toe laten ventileren.

Als het HR++glas is eerst informeren bij de fabrikant of dit plan kan.

Plaats eens een foto.
Waarom heb je gekozen om iets voor het raam te plaatsen? Waren er geen alternatieven? Het scheelt ook daglicht binnen.
 

Poster

  • #5
Hallo

Misschien een aandachtspunt, als de zon op het raam staat, warmt de ruimte achter het glas aardig op, zonder ventilatie.

Daar zijn al raambreuken door onstaan (zonwering achter glas)

Grt.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #6
Denk er ook aan, dat het er in eerste instantie leuk uitziet van buiten zo, maar na 5 jaar wonen er 20 spinnen naast hun 200 dode familieleden, en is het hele raam vuil. Hoe wil je het dan ooit schoonmaken? Als je het raam echt wilt dichtzetten, zou ik er zeker eerst een ondoorzichtige folie op plakken aan de binnenzijde.

Mooier is het raam buiten ook verwijderen, en de muur aanhelen.

Nog mooier is het raam behouden, en de indeling van de keuken aanpassen maar of dat mogelijk is kun je zelf het beste beoordelen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu