Quooker mengventiel ook te gebruiken ala

re404

  • #1
Om iets te reorganiseren in het keukenkastje wil ik de quooker even afsluiten, liefst zonder de hoofdkraan dicht te draaien.

De inlaatcombinatie heeft een knop die je helemaal dicht kuntdraaien, maar bij het warmwaterventiel (die direct op de warme leiding zit zoals hieronder) vraag ik me af of dat ook kan. Met die zeskantknop rood met + misschien? Ik kan dit online via Google nog nergens uit afleiden. Klusideeforum to the rescue?

95E451F1-3253-419E-96C7-55F208C843A3.jpeg
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #2
Is de zwarte knop recht daarvan niet de knop om hem dicht te draaien ?
 

re404

  • #3
Dank @Sleutelmeneer, maar nee dat is de knop om de temperatuur in te stellen; oftewel tot hoe veel graden er water uit de Quooker wordt bijgemengd totdat het water van de geiser voldoende warm is. ( geval van Fusion kraan, pagina 6 https://www.beukhoreca.nl/files/product/installatiehandleiding-combiplus-e-nl.pdf )

Ik heb even Quooker gebeld om het na te vragen, maar het mengventiel functioneert als het goed is ook als "keerklep" en zou dus geen water van de warmwaterleiding moeten doorlaten, dus na leeglopen en afkoelen kan ik de slang naar de quooker veilig verwijderen. Mocht het anders zijn dan laat is het nog weten.

p.s. geen idee wat er mis is gegaan bij mijn titel dat moet natuurlijk zijn: .... als afsluitkraan (ik kan het helaas niet meer editten)
 
  • Like
Waarderingen: Sleutelmeneer

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu