Quooker mengventiel defect?

Peter.Bos

  • #1
Hoi,

Wij hebben problemen met onze Quooker met Combi+E reservoir. Als we gedoucht hebben, komt er geen warm of kokend water meer uit de kraan. Bovendien is de temperatuur van het warme water een stuk hoger dan dat volgens de handleiding zou moeten zijn: de temperatuur is instelbaar tussen ca. 60 en 80 graden in plaats van de normale waarde van 40 tot 60 graden. Ik denk zelf dat het mengventiel defect is waardoor het hete water van de Quooker niet wordt tegengehouden door het mengventiel. Herkent iemand dit probleem?

Groeten,
Peter
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Anders ga in contact met fabrikant.
 

Peter.Bos

  • #3
Dat probeer ik. Alleen dragen ze oplossingen aan die niets met het gerapporteerde probleem van doen hebben. Vandaar dat ik mijn heil (ook) hier zoek.
 

ADDave

  • #4
Plaats even een foto met hoe het aangesloten zit.
 

Peter.Bos

  • #5
Het is keurig volgens de regels van Quooker aangesloten, dat heb ik uiteraard gecontroleerd. Het heeft tot een paar maanden terug ook altijd goed gefunctioneerd. Vandaar dat ik vermoed dat er ergens iets defect geraakt is. Omdat het water uit de Quooker blijkbaar wegstroomt naar de douche en omdat de temperatuurinstelling van het warme (niet-kokende) water uit de Quookerkraan niet klopt, heb ik dus mijn verdenking tegen het mengventiel. Heb je daar ervaring?
 

Barry0164

  • #6
Wij hebben hier sinds kort exact hetzelfde probleem, dus ben benieuwd naar uw bevindingen!
onze quokkerinstallatie draait al jaren, dus er moet iets defect geraakt zijn lijkt me ook.
 

Peter.Bos

  • #7
Waarom het probleem opeens ontstaan lijkt te zijn, weet ik niet. Ik kreeg een nieuwe keerklep toegestuurd van Quooker. Toen ik die ging plaatsen bleek dat er bij de montage helemaal geen een geplaatst was... Met de nieuwe keerklep erin werkt het zoals het hoort.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #8
Peter.Bos schreef:
Alleen dragen ze oplossingen aan die niets met het gerapporteerde probleem van doen hebben
Peter.Bos schreef:
Ik kreeg een nieuwe keerklep toegestuurd van Quooker. Toen ik die ging plaatsen bleek dat er bij de montage helemaal geen een geplaatst was... Met de nieuwe keerklep erin werkt het zoals het hoort.
Een leverancier zal ook controlevragen stellen. Dat doet men om het aantal mogelijke fouten te reduceren. Blijkbaar zat men bij de leverancier toch niet zo fout als je dacht... Gewoon iets meer vertrouwen en geduld hebben. Al is dat voor veel mensen tegenwoordig wel erg lastig.
 

Rastamano

  • #9
Sorry om weer even een oud topic opnieuw leven in te blazen.
Bij ons lijkt het vergelijkbaar. Er komt veel te heet water uit de warm water kraan (gemeten tot wel 97 graden), de quooker is snel leeg en er zijn vermoedens dat er quooker water het warm water systeem in gaat. We krijgen ook soms een 4x knipper error. De installatie zit er nu een ruime 2 jaar in, nog niet heel lang voor zo'n 'kwalitatief goed' product. Helaas net voorbij het garantie termijn.

Ik ben al een paar weken met Quooker in gesprek, helaas komen ze niet met adviezen of antwoorden waar het aan kan liggen, anders dan dat we het hele binnenwerk en mengventiel vervangen.

Mijn plan was om het mengventiel eerst eens open te halen en schoon te maken.

@Peter.Bos Waar zit deze keerklep precies? Zit deze in het mengventiel?

Bedankt voor jullie feedback!
 

Rastamano

  • #10
ik heb de handleidingen doorgespit en heb ondekt waar de keerklep zou moeten zitten. Ik ga één dezer dagen op onderzoek uit.....
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu