Quooker combi+ ombouwen naar combi - aansluitschema

Dirk77

  • #1
Hi,

via de quooker website netjes een schema gevonden hoe je de combi+ kan ombouwen naar combi via deze link https://www.quooker.be/media/wysiwyg/c/o/combi_ombouwen_naar_combi_met_flex_be.pdf maar in het orginele aansluitschema van Quooker Combi wordt er voor het T-stuk gesproken over een reductieventiel en deze zit niet standaard bij de levering van de Combi+.

Moet deze er nou wel of niet voor? Dus aanvoer 15mm koper water - t-stuk - 1 gaat direct naar flexibele aansluiting en 1 gaat naar overstort - daarna door naar mengdeel.
 

Onderhoudtje

  • #2
Ik lees nergens een reductieventiel, wel een inlaatcombinatie en mengventiel. Welke bedoel je?
 

Dirk77

  • #3
Middag, er zit een verschil in het aansluitschema van de Combi en de Combi+. In het aansluitschema van de Combi wordt er voor het T stuk een reduceerventieel afgebeeld

reduceer_ventiel_in_installatietekening.png


In het basis document Combi+ staat deze niet opgenomen in de tekeningen en wordt er een 15mm naar 12mm meegeleverd.

Nu heb ik via Quooker.be de ombouw tekening gevonden hoe de Combi+ naar Combi kan worden omgebouwd - https://www.quooker.be/media/wysiwyg/c/o/combi_ombouwen_naar_combi_met_flex_be.pdf


ombouw.png

Hierin zie je niet het reduceerventiel maar nu word ik dus in de war gebracht door de tweede pagina waarin deze dus wel weer staat afgebeeld zoals hier boven (eerste tekening bij pijl) maar dit ventiel wordt standaard niet meegeleverd met de Combi+ Snap je mijn verwarring? Moet hij nou wel of niet worden toegepast?
 

Dirk77

  • #4
Even de uitkomst delen - reduceerventiel is in Nederland geen vereiste in een "normaal" met normale druk. Verder Quooker opgebouwd zoals hier boven beschreven en werkt perfect.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Je hebt de info van een Belgische site maar de quooker is bestemd voor een woning in Nederland, dus de goede gebruiksaanwijzing lezen.
Er moet volgens de handleiding altijd een inlaatcombinatie geplaatst worden, lijkt me ook zeer logisch trouwens.

Uit de handleiding:
De Quooker werkt onder waterleiding-
druk en moet daarom altijd met de
meegeleverde inlaatcombinatie op
de waterleiding gemonteerd worden
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #6
@Jan Het gaat volgens mij niet om de inlaatcombinatie.

Hij heeft het spul omgebouwd van:
Flex_combiplus_montage_3.jpg

Naar:
IMG-20211230-WA0000_copy_700x700_1.jpg

Maar dan zonder het "reduceerventiel" bij de rode pijl.

De inlaatcombinatie zit er wel tussen mag ik hopen.
 

Dirk77

  • #7
Ja, die zit er zeker tussen want anders had het niet goed gewerkt. De ombouw tekening op de NL website had ik later ook zelf gevonden en dat verklaard het e.e.a. De quooker werkt hier al een aantal weken perfect.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu