Qboard naden dichten met Eurocol 683

Niels01234

  • #1
Hallo! Ik ben vandaag naar de bouwmarkt gegaan voor q-board, en mij werd geadviseerd om de naden te dichten met Eurocol 683 ipv de kimband van qboard zelf.

Ik kon hier op Google niet zo snel iets over vinden dus heb nog even niks gekocht, eerst even checken en zeker weten. Wat is de beste manier/het beste product om dit te doen in jullie ervaring?

Hierna wordt het geëgaliseerd en komt er beton cire (oid) op.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Krijg je er ook garantie bij van de bouwmarkt? Volg gewoon de instructies van de leverancier.
 

Niels01234

  • #3
Ik las online wat slechte reviews van de kimband van het merk zelf, dus ben eigenlijk wel benieuwd of iets beter werkt.
 

BigBert

  • #4
Ik zou het aan degene vragen die de beton cire gaat aanbrengen. Dat is namelijk specialistisch werk. Als het een tegelafwerking zou zijn, heb ik goede ervaringen met Eurocol 685 i.c.m. kimband.
 
  • Like
Waarderingen: Jackd

Niels01234

  • #5
Goeie tip. Ik heb het haar gevraagd en voor haar maakt het niet uit. Hornbach eindelijk te pakken gekregen, diegene zei dat Eurocol 638 kan op qboard.

Ik vraag me af: is Eurocol 638 een soort kimband en wapening in een? Kan ik alle naden, dus tussen de platen, bij het plafond en de vloer, en óók in de natte cel ‘plamuren’ met die 638 pasta? Of is er dan nog wel extra wapening nodig. Het is houtbouw trouwens, misschien heeft de werking van het hout nog invloed hierop.
 

Niels01234

  • #6
Mocht iemand hier nog een vervolg op willen lezen:

Ik heb bouwmarkten gebeld, andere bouwers, op fora gevraagd; niemand had eigen ervaring hiermee, omdat het een vrij nieuw product is. Ik was het wel eens met wat een paar van hen zeiden: Eurocol brengt niet zomaar een nieuw product op de markt, ze hebben doorontwikkeld op een bestaand product, in die theorie zou het minstens zo goed moeten werken als wat er al op de markt is (kimband, pasta).

Ik heb het maar gewoon gedaan, ik heb geen vergelijkingsmateriaal maar ik vond dit heel fijn werken, vooral als je geen ervaring hebt met kimband. Het is maar één handeling en ook alle hoekjes zijn heel makkelijk. Ik zal het laten weten als over een paar jaar blijkt dat dit toch niet bleek te werken ;)

WhatsApp Image 2023-05-23 at 110.27.37.jpeg
WhatsApp Image 2023-05-23 at 10.27.37.jpeg
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu