Programmering Miele wasmachine W3833 helemaal van slag af

Jan_Ver

  • #1
Onze Miele wasmachine W3833 is opeens helemaal van slag.

Bij vuilgraad zijn achtereenvolgens de volgende combinaties mogelijk:
- uit (nu standaard bij inschakeling, zou evenwel "Normaal" moeten zijn)
- sterk
- sterk + normaal tegelijk
- sterk + licht tegelijk (resulteert bij programma "Automatic" in een programmaduur van maar liefst 3:49 en bij Witte/Bonte was 3:19)
- normaal
- licht
Combinaties zouden helemaal niet mogen kunnen.
Overigens is voorwassen helemaal niet mogelijk. Het wasmiddel blijft in vakje I van de wasmiddellade achter.

Bij programmakeuze kan de temperatuur van 95 graden alleen nog maar worden ingesteld bij programma "Automatic", niet meer bij Witte/Bonte was
De programmaduur bij "Overhemden" is nog slechts 8 minuten en die bij "Jeans" 16 minuten ...

Er wordt geen foutcode of zoiets getoond.
Weliswaar kan er met de programmakeuze "Automatic" nog beperkt gebruik worden gemaakt van de machine, maar dat is natuurlijk ontzetend behelpen.

Er is al herhaaldelijk geprobeerd om de wasmachine te resetten door het apparaat uit te schakelen, de stekker uit het stopcontact te halen, dan een halve minuut wachten en het apparaat vervolgens weer aan te sluiten en in te schakelen maar dat biedt geen oplossing.

Is deze wasmachine nog te redden?
(Het apparaat beschikt over een optische interface PC waarmee wasprogramma's geüpdatet kunnen worden. Zou die wellicht door een vakman gebruikt kunnen worden om de wasprogramma's te "resetten"?)
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #2
Software inladen kan vaak alleen met een nieuwe printplaat die ongeprogrammeerd is. Soms kunnen ze wel een geupdate variant eroverheen zetten maar dit is meer voor de nieuwere apparaten. Maar je moet opzoek naar een Miele specialist of bij Miele zelf. Wij kunnen je hier niet verder helpen ben ik bang.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu