Problemen programmering bosch wasdroger WTL 5400

Ladyqueen

  • #1
Ik heb sinds een jaar of 8 een Bosch condensdroger WTL 5400 FG/04 FD 7806 01024.
Deed het altijd voorbeeldig, tot deze zomer.

Als ik met de draaiknop een droogprogramma wil instellen, pakt hij niet alle programma's. Dus ik draai aan de knop en dan gaat er steeds een ander lampje branden zodat je op een gegeven moment kan selecteren.

Echter hij slaat nu programma's over als je wilt selecteren zodat je niet altijd het gewenste programma kan gebruiken. Ook gebeurt het soms, dat als je een programma hebt geselecteerd, halverwege de droger ermee stopt.

De was is dan half zo droog als ie moet zijn en het lampje "start" knippert dan. Als je daar op drukt, gaat ie weer verder met drogen van het begin af aan. Soms is dit meerdere malen tijdens 1 droogbeurt nodig en soms draait hij het programma ook gewoon af.

Ik dacht eerst dat het aan de extreme hitte van deze zomer zou liggen (ventilatie) maar het is nu nog hetzelfde. De zeef en luchtkoeler zijn schoongemaakt, dit helpt niets.

Weet iemand wat het probleem is en of ik het zelf kan verhelpen?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Of het hiermee te maken kan hebben kan ik niet beoordelen, maar in elk geval eerst de ribben in de trommel zorgvuldig schoonmaken, kijk ook even in de gebruiksaanwijzing waarmee dat het beste gedaan kan worden.

Anders gewoon wat schoonmaakazijn, daarna nog even met water met een drupje afwasmiddel.

Wanneer de ribben, die als sensors voor de vochtigheid dienen, vettig zijn (door wasverzachter of teveel zeeppoedergebruik), dan denkt de machine te vroeg, dat de was droog is.
 

Ladyqueen

  • #3
Okay, dan ga ik die ribben schoonmaken. Staat in de gebruiksaanwijzing inderdaad dat het met schoonmaakazijn moet.

Echter, dat probleem met die draaiknoppen en lampjes om het juiste programma te krijgen, lijkt mij daarna niet verholpen, kan dat kloppen?
Weten jullie daar ook een oplossing voor?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Doe dat nu eerst. Het zou kunnen zijn, dat bij het verdraaien je op programma's komt, waarbij de interne computer meteen al "droog genoeg" constateert.

Als het daarna nog zo is even melden, dan is het voor de specialisten...
 

Ladyqueen

  • #5
Ik was verbijsterd maar inderdaad, de droger heeft nu tweemaal gedraaid nadat ik de "sensors" had schoongemaakt met schoonmaakazijn.

Ik ga er vanuit dat het probleem nu verholpen is.
Dank voor de tip! :prima:
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #6
Graag gedaan! :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu