Doordraaien programmeer knop Indesit W114x

Karintl

  • #1
De programmeer knop van mijn wasmachine Indesit W114x draait door. De machine heeft hiervoor ongeveer 3 jaar stilgestaan en heeft in totaal nog niet veel wasjes gedraaid.

Hij draait het complete wasprogramma prima maar bij het centrifugeren blijft ie hangen. De knop blijft dan oneindig doortikken.
Ik had eerst het gevoel dat ik teveel was erin deed (ik ben GROTE wasmachines gewend) en inderdaad met minder was ging het de afgelopen weken af en aan wel goed.

Als de machine nu blijft hangen, reset ik de machine en haal de bovenste laag textiel eruit (die is meestal wel droog genoeg). De overige natte was laat ik nogmaals centrifugeren. Soms werkt het wel en als het niet lukt draai ik de kraan dicht en probeer het nog een keer.

Zo te horen kan ik wel wat advies gebruiken :wink:

De wasmachine is een W144X (uit het tweede bericht, afwijkend, dus nog even vermeld door moderator)
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Bij Indesit wasmachines is het doordraaien van de knop een teken van een foutmelding. Tegelijk met dat doordraaien knippert er dan meestal een lampje in een bepaald ritme. Zoveel keer knipperen, dan een pauze, weer zoveel keer knipperen enzovoort.

Tel het aantal knipperingen en noem dat hier, dan kan er misschien een nader indicatie gegeven worden, wat er niet goed is.

Geef tevens even aan welke van de twee nummers die je hebt genoemd, de juiste is:
W114x of W144x
 

Karintl

  • #3
Vandaag was het dan weer eens tijd om te wassen. Voorzichtig kwam ik in de "hoera-stemming" toen de eerste was prima zijn programma afdraaide. Eh.. dat duurde niet lang.

Het rode lampje knippert 3 keer. Kan iemand me vertellen wat dit betekent?
Geweldig bedankt alvast!
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Kijk eens bij:

Indesit WE 14X foutcode F-03

Weliswaar ander model, maar misschien heb je er wat aan.
Ik beschik zelf niet over gegevens van Indesit.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu