Problemen met Vaillant eco plus ketel

Yiota

  • #1
Hallo allemaal , ik hen nu al een week problemen met mijn Vaillant ketel , hij slaat de hele tijd af en gaat niet aan als ik restart.Ik had ergens gelezen over een trucje en alleen op dit manier gaat ie weer aan .Ik verwarm even met de haardroger de print . Meestal gaat ie af als ik een kraan open doe in keuken of in badkamer het maakt niet uit .Weet iemand wat er mis kan zijn ? (Ik voeg een foto van mijn ketel bij )

5336A42E-653F-470A-8AC0-09042CBF21A2.jpeg A952C07E-4475-40E9-AA5F-F2BDD5FAF0C4.jpeg 999A19BA-BC09-4FC9-99A6-0E49CAF41E04.jpeg
 

Sermo

  • #2
Dus als er warm tapwater wordt gevraagd slaat de Vaillant ketel af?

Misschien dit?

Werkt de driewegklep nog wel goed/soepel of zit de driewegklep (soms) vast?
 

Yiota

  • #3
Beste Sermo hij slaat af als ik koud of warm water vraag , en sorry maar ik ben een vrouw met absoluut geen verstand van technische termen , ik weet niet welke de driewegklep is ,kan je mij een foto van laten zien ? Dan vind ik het wel en wil je me aub vertellen hoe ik controleer of ie goed werkt ? Alvast bedankt voor jouw reactie
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #4
welke (storings) code geeft het toestel aan als hij geen warmte meer levert?
 

Yiota

  • #5
Hij geeft geen storings code aan hij slaat gewoon af de hele tijd .Hij gaat weer aan als ik de print verwarm met de haardroger .
 

Onderhoudtje

  • #6
Dan zal het uitdraaien op een nieuwe printplaat, persoonlijk zou ik er een monteur bij halen die kan kijken of het niet wat anders is.
 

Sermo

  • #7
Als de de CV-ketel ook afslaat bij het gebruik van echt ALLEEN maar koud tapwater, is het niet de driewegklep.

Als je een printplaat gaat verwarmen en de CV-ketel doet het weer (even) totdat de printplaat is afgekoeld, kan dit mogelijk duiden op problemen in de printplaat.

Meestal kan dit niet worden verholpen (vanwege het hoge arbeidsloon) en moet de printplaat vervangen worden...

Ik sluit mij verder aan bij het bericht hierboven van reageerder, Onderhoudtje, over het inschakelen van een CV-monteur.

(Het wordt altijd op prijs gesteld om te vermelden hoe een probleem wordt/werd opgelost, misschien hebben andere mensen hier ook wat aan.)

Veel succes gewenst!
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #9
Heel interessant allemaal, maar er wordt hier een vraag gesteld door iemand die aangeeft totaal niet
technisch te zijn. Er zijn een paar mogelijk probleemveroorzakers aangegeven maar dat zal toch door
een monteur gemaakt moeten worden. Tis hier een klusforum.
 

Yiota

  • #10
Er was een monteur geweest die binnen 5 minuten zei dat alle Vaillant eco plus ketels bijna altijd problematische zijn en moet ik een nieuwe print hebben .Aangezien vrij prijzig is om een nieuwe te bestellen wou ik zeker zijn dat niet misschien iets anders de probleem is .Kan te maken hebben met de druk op te leidingen ?
 

Sermo

  • #11
Ik denk dat het weinig te maken heeft met de druk op de leidingen, anders zou de tijdelijke "reparatie" door de printplaat te verwarmen met de haardroger niet werken.
 

Sermo

  • #12
Over het algemeen gesproken:

Uiteraard heb ik gelezen dat iemand niet technisch is.

Op het forum van circuitsonline.net wordt dit probleem besproken en het lijkt er nu (vrij sterk) op dat de storing wordt veroorzaakt door 1 of meerdere (inferieure en goedkope) elektrolytische condensatoren, (Elo's genaamd).

Ik weet niet wat een nieuwe printplaat inclusief installatie kost, maar als ik Google kom ik toch snel op 370 Euro? (Ik reken dan 270 Euro voor de printplaat en 100 euro voor voorrijkosten en montage.)

Ik begrijp dat een dergelijk reparatiebedrag voor sommige mensen mogelijk een obstakel kan zijn.

Misschien kan een repaircafe een oplossing bieden met de informatie gegeven op circuitsonline.net?

Repaircafe
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #13
Ik heb zelf in het verleden ook branderautomaten en printen gerepareerd, maar alleen omdat ik toevallig
technicus in de elektronica ben, en heel veel ervaring als servicemonteur heb opgebouwd jaren lang.
Een installateur zal nooit printen willen repareren omdat dat niet is waar ze voor opgeleid zijn,
ze er geen garantie op kunnen geven en als er een gevaarlijke situatie zou voorkomen na die reparatie
dan zijn ze zelfs aansprakelijk voor een niet officuëel gerepareerde ketel.
Gewoon niet doen, of doe het zelf als je zelf meer als voldoende kennis en ervaring hebt.
 

Sermo

  • #14
Hallo Ronny,

Bedankt voor jouw reactie!

Als ik het bericht op circuitsonline.net moet geloven, wordt het probleem gewoon verholpen als je de 8 elo's op de Vaillant CV-ketel-printplaat vervangt.

Als (goedkope en/of inferieure) elo's op een CV-ketel-printplaat kapotgaan en je laat een klant (ongeveer) 370 Euro betalen voor de vervanging van de CV-ketel-printplaat, noem ik dit gewoon slechte service en de CV-ketel een ondeugdelijk product.

Ik begrijp (nog) niet dat Vaillant dit probleem niet inziet als een goed en belangrijk moment om te laten zien en te laten blijken dat Vaillant service en klanttevredenheid erg belangrijk vindt en het probleem met deze printplaten desnoods met een coulance-regeling (snel) oplost.

Dit soort berichten doen mij sterk nadenken of ik wel nieuwe producten van Vaillant wil kopen, denk bijvoorbeeld aan een warmtepomp.
 

Onderhoudtje

  • #15
Enigszins begrijp ik de reactie wel, maar als storingsmonteur kan je niet anders dan een nieuwe print plaatsen. Binnenin de print zitten meerdere onderdelen die worden aangestuurd, (gasblok, ontsteking, aansturing pomp/ventilator enz) mocht je door het aanpassen van de print en fout maken en daardoor ontstaat er brand dan ben je als storingsmonteur wel verantwoordelijk. Je ziet wel eens dat deze printen worden gereviseerd, maar dit gebeurd dan in een werkplaats met de nodige controle, dit is niet te doen op locatie.
 
  • Like
Waarderingen: Sermo

Yiota

  • #16
Wat ik niet begrijp als niet technische iemand is hoe kan een print die kapot is keer op keer werken als ik het even verwarm met de haardroger , moet ik niet toch een andere merk cv ketel kopen ? Ik heb deze ongeveer al 7 jaar
 

Sermo

  • #17
Beste Yiota,

Graag even dit lezen, het staat in mijn bovenstaande bericht onder de BLAUWE actieve link:

"Vaillant printplaat kapot"


Kris van Damme zegt ongeveer:

Citaat:

"Uitgedroogde elco's, (zijn elektrolytische condensatoren) waarvan de weerstand sterk naar omhoog is gegaan.

Als die 8 (goedkope) elco's uitdrogen op de printplaat van de Cv-ketel, worden hun eigenschappen sterk temperatuurafhankelijk.

Hoe warmer ze het hebben, hoe lager de benodigde weerstand om goed te werken, dus de CV-ketel werkt weer even, totdat de elco's weer zijn afgekoeld.

Zolang de ketel in bedrijf was, of is, en de print dus lekker warm is, blijft de printplaat/Cv-ketel nog werken.

Schakel je de ketel uit, (voor bijvoorbeeld tijdens onderhoud/of langere tijd niet gebruiken), dan koelt de printplaat af, bij de volgende koude opstart heb je dan een niet werkende Cv-ketel.

Remedie is de slechte elco's vervangen alvorens de ketel weer in te schakelen."


Slechts 7 jaar voor een goed werkende Vaillant Cv-ketel is gewoon veel en veel te weinig.

Je kunt spreken van een slecht en ondeugdelijk product, een "rotte" printplaat hoort gewoon onder garantie en service heel snel te worden vervangen door Vaillant!

Ik zou een consumenten-programma inschakelen voor hulp zoals:




Of het gratis juridisch loket:

 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #18
Je hebt gelijk, onder normale omstandigheden zou een goede print/elco niet zo snel kapot mogen gaan.
Normaal kan het tientallen jaren duren voordat een elco kapot gaat, het kan eerder maar niet na 2 Procederen is dan de enige optie als de fabrieksgarantie verlopen is.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu