Problemen met kraan op aanrecht

Marc_A

  • #1
Hallo,

In ons huis zit een granito aanrechtblad waar tussen de beide spoelbakken een gat is geboord voor de kraan. Het blad is ter plekke gegoten waardoor het gat uitkomt in de muur. Onder het aanrecht hebben we een gat gekapt waardoor de waterdoorvoer naar de kraan gemaakt kan worden.

Voor het aansluiten van de kraan de we gekocht hadden (maar volgens mij voor alle kranen die ik bij bouwmarkten zie) wordt uitgegaan van een blad waar je makkelijk aan de onderkant een plaatje kunt bevestigen om zo de kraan vast te zetten. Bij ons kan dit dus niet, onder de kraan loopt het gat zo'n 10 cm door en dan wordt een min of meer haakse bocht gemaakt waardoor de flexibele slangen onder het aanrecht aangesloten kunnen worden.

Iemand een idee hoe we daar wel een kraan op kunnen zetten, weet iemand bijvoorbeeld van kranen die op het blad geschroefd worden en waar je die kunt krijgen?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Alle kranen die ik ken worden geklemd op het blad dmv een draadeind in de kraan en een hoefijzervormige plaat onder het blad met daarop weer een moer 10 cm is wat krap maar het moet kunnen.
 

Marc_A

  • #3
Probleem is dat ik geen ruimte voor dat hoefijzer heb. De toen cm is de lengte of diepte zo je wilt van het gat wat is geboord. Op die plek heeft het blad een forse dikte...
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Kun je een situatie schetje posten ik ben bang dat wer er anders niet uitkomen.
foto-tjes mogen ook.
 

Marc_A

  • #5
Heb hier niet die mogelijkheid maar zal het nog 1 keer iets anders uitleggen. Er is een nieuw gat geboord in mijn aanrecht, grootte is voor een standaard kraan voldoende. Dat gat komt uit in een muur waar het blad op rust (is ter plekke gegoten dus niet vergelijkbaar met een standaard keukenblad).

Om de geboorde koker te bereiken hebben we onder het blad een wigvormig gat gekapt naar die koker. Op zich is alles prima aan te leggen alleen is het onmogelijk om de kraan van onderen vast te zetten, kom je gewoon niet bij, op geen enkele manier zonder een hele moor weg te slopen of het risico te lopen een gootsteenbak te slopen.

Ik zoek dus een mogelijkheid om de kraan van bovenaf vast te zetten.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
U kunt toch gewoon een stuk van de steunmuur weghalen ter breedte van zo'n 10 cm en een hoogte van 15 cm ?
Via de gleuf in de muur kan de kraan vastgezet worden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu