Vragen over Kraan met overdrukventiel

TommyB1985

 • #1
Goedendag,

Sinds kort huur ik een woning met een 50L boiler boven de gootsteen en een kraan met overdrukventiel die boven de gootsteen hangt.

Nu heb ik hierover twee vragen:

1) ik snap dat het normaal is dat deze water druppelt tijdens het opwarmen van de boiler (al is het een super irritant geluid) maar als ik vervolgens water wil pakken komt het water er met een enorme kracht uit en het lijkt of dat het hele leidingwerk een opdonder krijgt... is dit normaal?

2) omdat ik nieuw ben met dit fenomeen heb ik een aantal keren aan de knop gedraaid bovenop de kraan. Helemaal links stroomt er warm water uit voor (kalk)reiniging heb ik begrepen. Maar wat is de juiste stand? Ik heb hem nu maar ongeveer in de midden gezet.

Iedereen alvast heel hartelijk dank voor de tijd in het beantwoorden!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Plaats even een paar foto's, dat praat wat gemakkelijker.
   

  CV__

  • #3
  Het overdrukventiel laat de boiler wel op iets hogere druk, want het moet ook rekening houden met plaatsen waar de nominale leidingdruk wat hoger is. Maar zodra je de warme kraan open zet is dat er heel snel af.

  Geen idee wat je met 2 bedoeld.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu