Ikea kraan (Lagan) met 3/8" binnendraad op muurplaat 3/4"

blauwpet

  • #1
Ik heb voor een tijdelijke keuken een Ikea Lagan kraan gekocht, die heeft flexibele leidingen met 3/8" binnendraad (ca 10mm).
Mijn muurplaat is een 3/4" binnendraad (ca 19mm).

Wat kan ik het simpelst halen bij de bouwmarkt om dat aan te sluiten? Zat eerst aan hoekstopkraantjes te denken maar die vind ik niet in die maten?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Dan zou ik een hoekstopkraantje nemen voor 3/4" (uitwendige draad) in de muurplaat en 1/2" (uitwendige draad) aan de kraan. En vervolgens er een soknippel (ook wel neusstuk genoemd) 3/8" uitwendig x 1/2" inwendig bij zoeken.

Als het goed is zouden beide artikelen in een bouwmarkt te koop moeten zijn. Vergeet niet de teflon tape voor het inschroeven in de muurplaat en (waarschijnlijk ook) het bevestigen van het neusstuk. De overige verbinding(en) zal(zullen) denk ik afdicht worden met een fiber ringetje. Makkelijk als je meteen even een universeel setje afdichtringen meeneemt uit de bouwmarkt...
 
  • Like
Waarderingen: blauwpet

blauwpet

  • #3
Thanks, ik ga morgen kijken wat ik kan vinden!
 

blauwpet

  • #4
Bij 3 bouwmarkten geweest; nergens een hoekstopkraantje die direct op een 3/4" muurplaat kan. Uiteindelijk vond ik wel s koppelingen van 3/4" naar 3/8"... eens kijken of dat werkt. Het is allemaal voor tijdelijk tenslotte.
 

blauwpet

  • #5
Oh wacht... ik weet niet hoe ik er bij kom dat mijn muurplaat 3/4" is... want dat is dus duidelijk te groot. Het zal 1/2" zijn. Waarom is alles metrisch in europa behalve dit... waardeloos. Zo maar ff terug naar de bouwmarkt dan maar... ik moet dus van 1/2" naar 3/8" blijkbaar. Grrr.
 

blauwpet

  • #6
Juist :) kraantjes 1/2" naar 3/8" er opgezet, zo hoort het, netjes!

A74525CC-F761-41DB-9B69-2C26D4B344B4.jpeg
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #7
Toch gelukt dus.
Bedankt voor de terugmelding.
Zelf ook weer wat geleerd... :denk:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu