Problemen bij lint vervangen

WVP

  • #1
Hoi,

Bij een rolluik in ons appartementje is het lint zeer oud en gerafeld, wat al een paar keer voor blokkage had gezorgd. Het rolluik raakte al een week niet meer omhoog en ik heb mij dan ook een vervangingslint aangeschaft.

Ik heb alvast het luik helemaal opgerold met dan de bedoeling het nieuwe lint rond de spoel in de kast te draaien. Nu pas kom ik tot de conclusie dat ik een beetje onvoorbereid te werk ben gegaan: ik raak helemaal niet in de kast omdat ze blijkbaar ingebouwd is in de muur. Als ik langs de buitenkant langs het raam kijk zie ik de spoel zitten waar het lint rond moet, maar ik geraak er niet aan.

Ik heb momenteel niet de beschikking over een digitaal fototoestel om een foto bij te voegen (al zal ik tegen morgen wel eentje kunnen lenen moest dit nodig zijn). Ik zal de situatie even zo goed mogelijk beschrijven: het is een breed raam en over de gehele lengte van de muur is boven dat raam een houten paneel bevestigd, ongeveer 10 à 20 cm van de muur, tot aan het plafond. Een horizontale plank bovenaan het raam vormt de verbinding met de muur en als het ware de "bodem" van de ruimte die zo boven het raam wordt gecreëerd.

Die ruimte is nogal hermetisch afgesloten, behalve dan het gaatje in de onderste plank waardoor het oude rolluiklint verdween (dat ik er nu dus heb uitgetrokken). Ik heb zelfs de indruk dat het paneel mee is ingemetseld. Het rolluik en de spoel zijn ingebouwd binnen deze ruimte en met geen mogelijkheid krijg ik deze van de muur zonder echt breekwerk te gaan doen (wat ik helemaal niet zie zitten).

Heb ik misschien iets belangrijks over het hoofd gezien? Het moet toch mogelijk zijn om daar op een makkelijkere manier aan te raken!

Het enige voordeel is dat momenteel het rolluik wel omhooggerold is (helemaal dan) en dat we eindelijk een beetje van het zonnetje kunnen genieten op ons zuiders raam. :D Maar ja, toch gezellig als het 's avonds weer naar beneden kan, he!
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #2
Zoals je het beschrijft is dit een rolluik die oprolt in een binnenbak.
Je zult de binnenbeplating los moeten schroeven (doorgaans is deze geschroef, maar de schroefkoppen kunnen geplamuurd en geschilderd zijn zodat je enige moeite zult moeten doen om ze te vinden)
 

WVP

  • #3
Ik dacht ook dat ik toch schroeven zou moeten vinden ergens, maar waarschijnlijk is daar dan inderdaad overgeplamuurd en/of - behangen... Ik ga er nu niet meer aan beginnen, maar zal het morgen eens van naderbij bekijken, aan het reliëf voelen of zo :-)
Ik laat wel iets weten!

Ik heb tijd, nu het stilaan zomer wordt is de extra isolatie van het rolluik niet echt meer nodig. Met de lentezon op het raam is het in huis zelfs warmer, denk ik.

Bedankt voor je antwoord!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu