Probleem Samsung koelkast

Christ

  • #1
Wij hebben een Samsung SK 1700 L1U Koel/vriescombi en de compressor blijft continu lopen met als gevolg een enorm stroomverbruik. Kan het zijn dat er te weinig freon in zit, temeer daar het apparaat in de zomermaanden bijna niet koelde.

Is reparatie zinvol of wordt het een nieuwe koel/vriescombi?

Groet

Christ
 

Witte Hond

  • #2
Ik heb zo geen documentatie van deze koelkast, en mijn vraag is dan ook is het een no frost kast of een normale koelkast.

Plaats eens een foto van de binnenkant van de koelkast, zodat ik kan zien wat voor een type koelkast het is. Als het namenlijk een no frost systeem is, kan het ook zijn dat deze niet meer in zijn ontdooifase komt. Met als gevolg dat de verdamper in vriest, en de compressor blijft lopen, omdat de koelkast zijn temperatuur niet behaald.
 

Christ

  • #3
Hallo Witte Hond,

Ik had bij mijn posting moeten vermelden dat het koelgedeelte nog nooit zo koel is geweest ( sorry voor het woordgebruik ) evenzo het vriesgedeelte.
Ik kan op dit moment geen foto plaatsen, het is volgens mij ook nog een conventionele koeler, maar ik hoop dat je mij in elk geval iets meer kunt vertellen, want 82kw aan nachtstroom, wat met een draaiende vaatwasser en wasmachine in het verleden plm. 40kw per maand was lijkt mij nu wel erg veel van het goede.

Alvast bedankt

Groet Christ
 

Witte Hond

  • #4
Als het een gewone koelkast is, en hij blijft maar lopen. Dan zal of waarschijnlijk de compressor defect zijn, of er zit een lek of verstopping in het systeem.

In beiden gevallen einde verhaal.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #5
De compressor blijft lopen.
de koelkast is goed koud
het vriesvak werkt ook uit de kunst.

Dan denk ik dat je thermostaat is overleden en dus niet uitschakeld als de temperatuur word bereikt.
 

Co de Witgoedman

  • #6
Verdenk ook het koelsysteem en niet de thermostaat.
Indien de thermostaat defect is gaat de kast ook vriezen in het koelgedeelte en dat is in dit geval dus niet zo.
Ook mijn conclusie is...........Kast is overleden.
 

Christ

  • #7
Aan Co de Witgoedman, The Headhunter en de Witte Hond, in elk geval bedankt voor het "meedenken", advies en suggestie`s, maar ik zal dus op zoek moeten gaan naar een nieuwe koel-vriescombi.

Groeten

Christ
 

Christ

  • #8
Nog èèn vraag, waar bevind zich de thermostaat in deze koel-vriescombi?

Groet Christ
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #9
Witte Hond schreef:
Ik heb zo geen documentatie van deze koelkast, en mijn vraag is dan ook is het een no frost kast of een normale koelkast.

Plaats eens een foto van de binnenkant van de koelkast.
Van dit merk zijn bij de meeste witgoedmonteurs geen gegevens beschikbaar.

Wil je een antwoord op je vraag, dan zul je mee moeten helpen! Door enkele foto's te plaatsen, met name van het gedeelte waar je de temperatuur instelt en, indien van toepassing, van het deel waar een display zit.
 

Christ

  • #10
Hierbij een foto van het thermostaatgedeelte in de koelkast, ik heb het losgeschroefd en de voeler/gever er helemaal uitgetrokken, als ik de gever/voeler een tijdje in de hand vasthoud, slaat de compressor aan, echter deze slaat dan niet meer af. Ook niet als ik hem terugplaats/leg in het koel- of vriesgedeelte.

Groeten, Christ

 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #11
Zoals je het nu beschrijft, lijkt het me wel degelijk een defect thermostaat.
Tenminste, als de voeler daarbij inderdaad flink koud wordt gemaakt en de compressor nog niet afslaat. Je zou desnoods (buren?) wat ijsblokjes kunnen gebruiken en de voeler daarin leggen, om zeker te zijn dat ie voldoende koud wordt.

Misschien heb je wat aan de tekening in dit onderwerp Thermostaat zanussi koelvriescombi traag.

Let wel, dat is een ander merk en jouw thermostaat hoeft dus niet op dezelfde manier aangesloten te zijn. Maar het geeft wel een indruk hoe zoiets meestal zit.
 

Witte Hond

  • #12
Als je de voelerdraad eruit haalt, en je laat de koelkast lopen, en deze komt nu wel goed op temperatuur. Dan is inderdaad je thermostaat kapot. Komt de koelkast nog niet op temperatuur, dan kun je een nieuwe kopen.

Dus laat hem maar een paar uur lopen, en leg een thermometer in een glas water in de koelkast. En controleer wat de temperatuur is na een paar uur.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu