Probleem met uitzetten van laminaatvloer

Chantalle

 • #1
In april hebben we laminaat laten leggen in onze kamers op de bovenverdieping. Drie kamers en de overloop werden in de breedte in één stuk gelegd. Vier maanden later zitten we plots met een groot probleem. Het laminaat in de overloop is ontzettend aan het uitzetten in de lengte. Mijn echtgenoot heeft de plinten in de overloop losgemaakt om te kijken of de planken te dicht tegen de muur staan maar dat is het geval niet. We denken dat het misschien een oplossing zou zijn om aan de ingang van de deuren een stuk uit het laminaat te zagen zodat de planken in de overloop ruimte krijgen om zich uit te zetten en zo weer vlak te komen. De ruimte die we zouden uitzagen daar zullen we dan achteraf eventueel een plat plintje op leggen. Zou dat het probleem kunnen oplossen en indien ja, met welk soort zaag kunnen we de plank netjes doorzagen aan de ingang van de deuren ? Het laminaat zit daar ook aan de zijkanten een beetje onder de deurlijsten. We hebben echt geen idee met welk materiaal we dat kunnen doen.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • The headhunter

  Specialist Elektra
  • #2
  Laten leggen door een bedrijf? dan heb je garantie.

  Zo niet post eens een situatie foto, hier zijn vast mensen die direct zien waar de schoen wringt.
   

  Chantalle

  • #3
  We hebben het niet laten leggen door een bedrijf, het was iemand die na zijn uren klust. We zijn niet echt tevreden over zijn afwerking en hadden beiden het idee dat hij nog nooit laminaat gelegd had, alhoewel hij het tegenovergestelde beweerde. Ik wil hem dus niet meer contacteren want we betaalden een flinke som voor iets die niet tot in de puntjes verzorgd was. Ik probeer er eens een foto van te maken.
   

  Chantalle

  • #4
  Ik probeer het eens voor te leggen met een foto. In de kamers ligt alles effen. Op de overloop ook, de problemen beginnen daar vanaf de trap en aan de ingang van de kamers.   

  BertPleizier

  • #5
  Heeft het laminaat na aanschaf eerst een paar dagen in de verpakking kunnen acclimatiseren in de ruimte waar het nu ligt?

  Je moet langs de wanden altijd tot 2 cm ruimte open laten voor het uitzetten van de vloer. Als deze ruimte te klein is (en als je het laminaat doorlegd zal de werking ook veel groter zijn) dan gaat de vloer bol staan.

  Je kunt onder elke binnendeur met een bovenfrees de planken doornemen en deze kier afdekken met een plintje. Zorg er ook voor dat het laminaat langs de randen vrij ligt van de muren. Op de laatste foto lijkt het alof het laminaat strak tegen de muur ligt.
   

  Frank

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #6
  Langs de wanden kan je de boel ook doorzagen met een lamellofrees of een Multitool
   

  Chantalle

  • #7
  We hadden de laminaat al 2 en half weken voor ze gelegd werd. We hebben nu al 2 weken de plinten in de overloop losgemaakt van de muur en mijn echtgenoot heeft daar waar de plinten een beetje te dicht tegen de muur kwamen een diepere geul gemaakt met een fijne boor. Tegen de muren knelt hij dus niet. Wij kennen er jammer genoeg niet veel van maar we denken dat hij alleen maar effen zal komen als we dus aan de ingangen van de deur een stuk uithalen. We hopen dat alles dan weer effen kan komen als ze in de lengte kunnen zetten. Ik zal eventjes gaan opzoeken wat een lamellofrees is.
   

  Tiho

  • #8
  Ipv een plakplint zou ik dan een overgangsprofiel gebruiken. Dit blijft waarschijnlijk beter zitten.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #9
  Is er voldoende ventilatie in uw woning ?
  Bij normale luchtvochtigheid werkt laminaat nauwelijks, ik zou de ventilatie eens goed inspecteren.
  Meet de luchtvochtigheid eens op.
   

  Chantalle

  • #10
  We hebben een open hall. Als je binnenkomt in ons huis kan je tot aan het plafond van de bovenste verdieping kijken, de kamerdeuren staan altijd allemaal open en de veluxramen in alle kamers staan de ganse dag op een klein kiertje. Er is voldoende ventilatie. Wat de luchtvochtigheid betreft, dat weet ik niet. Het laminaat die we kochten is niet van de duurste maar ook niet de allergoedkoopste. We kochten Berryfloor en betaalden 14,95 euro de m2. Het laminaat is pas na 3 maanden beginnen uitzetten. Mijn echtgenoot zal vanavond eens in een doe-het-zelf zaak kijken of hij een slijpzaag kan vinden die op een electrische boormachine kan bevestigd worden. We moeten immers zo snel mogelijk een stuk laminaat uithalen aan de deuropening want straks gaat de plank die nu als een pyramide staat ook kraken.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu