Probleem met kozijnen (vuren) in dakkapel

Zimon

 • #1
Hoi allemaal,

We hebben 4 maanden geleden ons eerste huis gekocht waar we nog druk in aan het klussen zijn. Dit is ons eerste huis dus zo af en toe komen we iets tegen waar we geen raad mee weten.

In onze slaapkamer zijn we tot de ontdekking gekomen dat 1 van de kozijnen (vuren) in de dakkapel helemaal doorweekt is. Hij is ook gaan rotten (zie foto). De dakkapel is door de vorige eigenaar ergens in 2011 geplaatst. De dakkapel staat op het noorden.

Nu weet ik dat vurenhout niet optimaal is voor kozijnen maar we hebben ook begrepen dat dit, mits goed gemonteerd, wel moet kunnen.
Niet elk raamkozijn is in deze staat maar dat willen we graag zo houden.

Er is in de slaapkamer wel erg veel condensvorming al sinds we het huis hebben, regelmatig zijn de ramen drijfnat. We ventileren daarom beter en hebben een luchtontvochtiger aangeschaft. Maar als dat het probleem zou zijn dan zou elk kozijn in die dakkapel in deze staat moeten zijn. Lijkt mij.

Mijn vraag is:
Wat moet ik allemaal nakijken? Waar zou het vandaan kunnen komen?

Ik hoop dat jullie me kunnen helpen!


 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Het verfwerk ziet er nogal schraal uit. Was dat zo of komt het dat er al flink is geschuurd.
  Flink gronden en lakken en er voor zorgen dat er geen water tussen het glas of kit, kit of hout kan komen.
  Ventileren is goed maar je moet de ruimte niet teveel afkoelen. Verwarmen is beter zorg ervoor dat de temperatuur zo hoog wordt dat er geen condens op het glas gaat komen.
  En de oplossing zoeken waarom zoveel vocht.

  Vaak is het warme lucht van beneden is er een deur deze dicht houden.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu