Probleem met handzender jolly single j (Zonnescherm)

TbM

  • #1
Goedendag,
de laatste maanden functioneerde de handzender van mijn zonnescherm steeds minder goed. Dus heb ik de batterij vervangen, maar sindsdien lijkt de zender geen contact meer te maken met de motor van het zonnescherm.
Opnieuw terugplaatsen oude batterij biedt ook geen soelaas.
Misschien opnieuw instellen? Probleem is dat ik niet weet hoe dat moet met dit type motor en handzender. Als ik de stekker van de motor inplug, hoor ik een piepje en na 10 seconden opnieuw. Daarbinnen moet ik waarschijnlijk iets doen, maar wat precies?
Op internet ook weinig over te vinden. Bedrijf Jolly lijkt ook niet meer te bestaan.
Heeft iemand op het forum hier misschien ervaring hiermee? En weet wat ik nu beste kan doen?

3ACF5B95-6187-432A-BA16-1A33D1E06F0A.jpeg 4A9FB6BC-6122-496E-A630-1F5FF890199C.jpeg
 
Laatst bewerkt:

Krunnie

Specialist Elektra
  • #2
Allereerst moet je de motor en de afstandsbediening met elkaar koppelen. Hiervoor zit vaak op de achterkant een knop. Ik kan hiet niet goed zien op de foto's of die er zit. Als je die knop bedient tussen de twee piepjes en de zender en motor maken contact, dan zal de motor waarschijnlijk een draaibeweging maken als bevestiging.

Als alle instellingen verloren zijn gegaan moet je ook de up/down richting programmeren en eventueel de limietschakelaars. Maar probeer eerst of contact kunt krijgen tussen de zender en motor.

Nog ter info, Jolly Motor bestaat nog steeds, maar heet tegenwoordig Enjoy Motors, https://www.enjoy-motors.com/en/ Ze zitten in Spanje maar hun website is ook in het Engels. je zou eventueel daar per email support of een handleiding kunnen vragen.
 
  • Like
Waarderingen: TbM

TbM

  • #3
Dank voor je reactie. Ik had Enjoy ook al gemaild, maar die reageerden met de opmerking dat ze deze producten nooit hebben verkocht. Toen ik nogmaals vroeg of het dan niet waar is dat het bedrijf een naamsverandering heeft ondergaan kreeg ik geen enkele reactie meer.
Het is inmiddels gelukt. De batterij bleek -ahum- verkeerd te zitten (zoals op de foto), waardoor het lampje wel werkte, maar het scherm niet. En ik dus ook geen contact kreeg.
 
  • Like
Waarderingen: Krunnie

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu