Probleem met glasweefselbehang

Stavio

  • #1
Beste forumleden, Ik heb er reeds één en ander over teruggevonden in de zoekfunctie,maar ik had er toch nog graag iets meer over geweten.Het volgende probleem stelt zich:In de woonkamer is er ooit behangen met glasweefselbehang,ruitjesmotief.Nu weet ik niet wat er vroeger exact is gebeurd(huis gekocht aantal jaren geleden)Maar op sommige plaatsen in het behang zijn er plekken zichtbaar,ik denk dat er een te dikke verflaag is opgezet,of een poging om beschadigingen in de ondergrond te camoufleren.Het ruitjesprofiel is op die betreffende plaatsen nog amper zichtbaar,vandaar mijn vermoeden dat het behang verzadigd zit door verf(of fijne plamuur?)Ik had zoals gezegd al gelezen dat er twee oplossingen zijn.Eén is alles verwijderen(écht geen zin in)Of twee,om een zeer fijne stuclaag over het behang aan te brengen(bv. Fix&Finish)Graag had ik even geweten wat jullie er van denken.Ik denk niet dat er veel andere oplossingen mogelijk zijn.Een nieuwe laag glasweefsel bovenop de oude laag aanbrengen wordt afgeraden als ik zo lees,maar is wel de gemakkelijkste oplossing.. Alvast mijn dank en fijne feesten! Stavio
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Gewoon laten zitten lijkt mij in dit geval het beste. U wilt het er niet afhalen. Er overheen behangen is geen optie en met fijne structuurverf werkt u echt de bonte plekken niet weg, u maakt het alleen nog bonter.

Als noodoplossing kunt u extreem matte muurverf proberen, alhoewel u daarmee de oppervlakte structuur niet egaal krijgt. Hooguit bereikt u een minder hinderlijk vlekken patroon.
 

Stavio

  • #3
Beste Kees,

Dank voor Uw reactie,ik zal het even bekijken wat we best gaan doen.Nog 'n fijne dag,grts Stavio
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu