Probleem gespoten PUR isolatie dak.

TB1990

  • #1
Beste allen,

Misschien hebben jullie nog een ander idee, dus ik zet het hier maar op.
In een oud pand is ongeveer 4 jaar geleden gespoten PUR isolatie aangebracht op de grote zolder, onderandere over de balken heen. Het probleem is dat de PUR langzaam uit elkaar valt, waardoor er op de zolder, maar ook buiten regelmatig allemaal kleine bolletjes met PUR rondstuiven. Hier moet dus wat aan gebeuren en ik heb zelf bedacht om binnen betimmering aan te brengen over de PUR heen. Het probleem hiervan is echter dat het PUR totaal niet vlak is en de balken onder een 4 cm dikke laag PUR zitten. Mij lijkt dat dit eerst uitgevlakt moet worden tot een acceptabele afstand tot de balk zodat ik eventuele betimmering goed kan vastzetten. Mij lijkt dit een nogal onmogelijke klus en ik vraag me af, mede omdat ik een laag folie onder de PUR uit zie komen aan de randen, of het niet handiger is om de hele PUR isolatie te verwijderen en dan opnieuw te isoleren met glaswol (gelijk aan het voorhuis)?

Groeten,
TB
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #2
Meestal als pur uit elkaar valt dan gebeurd dat onder invloed van UV licht.
Kan er zonlicht bij de pur komen?
Ik heb zelf mijn nokpannen vastgezet met pur (ivm. het ontbreken van een zgn. ruiterbalk/plank) en had hetzelfde probleem maar heb het simpel opgelost door de pur 2 x in de betonverf te zetten.
Hierdoor had de pur gewoon weer een betonlook en viel het ook niet uit elkaar.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
4 jaar ik neem aan dat er een vorm van garantie is op de werkzaamheden.
Wat voor mij opvalt dat je het over bolletjes hebt, meestal is het dan EPS met een lijm die de bolletje bij elkaar houd.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu