Poten voor glazen tafel

Hendrik-Jan

  • #1
Beste klussers,

Ik ben van plan om een onderstel te maken voor een glazen tafel.
De glasplaat is vrij zwaar en ik weet niet precies wat voor materiaal ik wil gaan gebruiken. Hebben jullie suggesties, en opmerkingen?

Verder wil ik het onderstel ofwel beplakken met houtfolie, ofwel ze beplakken met laminaat dat ik ook op de vloer heb liggen. Is dit mogelijk of wordt dit erg lastig. Ik snap dat de laminaat hoeken allemaal haaks op elkaar staan, dit wil ik oplossen door ze met een verstekzaag op 45 graden te zagen, graag zou ik van jullie een beetje info willen.

Het idee is om twee vierkante bakken aan 1 kant van de tafel te plaatsen en 1 langwerpige bak aan de andere kant.

M.v.g.
 

Kees61

  • #2
Handrik-Jan, je moet het eerst eens zijn over de vorm van wat je wilt maken.
Hoe je het afwerkt, is vers twee.

Hoe hoog moet de tafel worden? Hoe zitten de poten aan het glas vast? Misschien moet je een paar regels maken tussen de poten zodat je ze niet zomaar omver schopt?

Wat bedoel je met houtfolie? Een soort plakplastic? Of van dat lignaflex. Het laatste is maar duur, dan kan je beter kant en klaar gefineerde plaat kopen en daar je onderstel van (laten) zagen.
 

Hendrik-Jan

  • #3
Bedankt voor je reactie,

Ik snap dat het het makkelijkste is om kant en klaar materiaal te gebruiken.
Ik heb zelf al gedacht aan meubelpanelen. De tafel wordt gebruikt als salontafel, dus moet iets van 30 a 40 cm hoog worden. Ben alleen benieuwd of meubelpanelen stevig genoeg zijn om de tafel te dragen.

En eigenlijk leek het me wel mooi om de poten met dezelfde kleur te beplakken als de vloer, dus met laminaat. Misschien een beetje te omslachtig.

M.v.g.
 

Kees61

  • #4
Natuurlijk kan je het laminaat ook gebruiken. Ik denk dat ik dan een groot stuk zou beplakken met laminaat en er daarna de verstekken aan zagen voor de poten. Dat is makkelijker dan eerst poten maken en daarna het laminaat er op plakken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu