Potdekselen overkapping

Vjanssen

  • #1
Hallo.

Ik ben van plan volgende maand een overkapping te gaan maken in mijn achtertuin. Deze van dikke douglas balken als staanders en liggers.

2 van de 4 wanden wil ik potdekselen met schaaldelen. Nu is het zo dat je de achterkant van de schaaldelen niet ziet. Aan de achterkant van de overkapping staat, op ongeveer 50cm, een schutting die ongeveer 30 cm lager is dan de overkapping. Aan de zijkant van de overkapping staat een garage. Ook hier laat ik ruimte tussen de garage en de schaaldelen wand.

Is het noodzakelijk dat ik nog iets met de achterkant van deze schaaldelen doe? Moeten deze bedekt worden oid? Ik zou ook zo de schaaldelen andersom kunnen potdekselen. Zodat als er aan de buitenkant water op komt dit netjes naar beneden loopt en niet op de plank blijft staan. Ik was eerst van plan vanuit de binnenkant te potdekselen. Ben ik zo duidelijk genoeg?

Ik hoor graag wat jullie ervan vinden.

Grss
 

Bart_WRX

  • #2
Potdekselen aan de buitenkant van de wand. Anders loopt het water naar binnen, lijkt me niet de bedoeling.
Als je dat niet mooi vind, kun je binnen en buiten potdekselen.
 

Vjanssen

  • #3
Oké. Dank je. Het is maar een enkele wand. Ik wil t gepotdekselde effect aan de binnenkant van de overkapping zien. Ik wil dan eigenlijk t frame werk niet zien. Kan dit op een andere manier?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Aan beide kanten potdekselwerk aanbrengen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu