Pomp vloerverwarming doet niets meer

Haesvouw

  • #1
De pomp van onze vloerverwarming doet helemaal niets meer. Het is een Grundfos 25-40 130. Deze verwarmt alleen de serre, voor de woonkamer hebben we een aparte pomp die het nog wel doet. Ik heb de pomp in de serre 2 jaar niet aan gehad. Ik neem aan dat hij daarom vastgelopen is. Heeft iemand een idee of dit nog te maken is en zoja hoe? Als ik een nieuwe pomp zou moeten aanschaffen, is deze dan zelf te plaatsen of moet dat door een installatiebedrijf gedaan worden?
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #2
Grote schroef in het midden losdraaien, en daarna voorzichtig proberen om de as te bewegen. (Let op: er kan wat water uit komen)
 

Haesvouw

  • #3
Geweldig! ik heb een paar keer aan de as gedraaid en vervolgens een keer flink op de pomp geslagen met de achterkant van de schroevendraaier en nu draait ie weer! Bedankt!
 

Haesvouw

  • #4
Helaas, ik heb te vroeg gejuicht. Na enkele minuten stopte de pomp weer. Even later heb ik hem weer aan de praat gekregen voor een paar minuten, maar hij viel weer stil. Nu lijkt het alsof hij niet meer wil. Zijn er nog adviezen om hem toch weer werkend te krijgen?
 

Ketelchrisje

Specialist Verwarming
  • #5
Nee,, vervangen en je verlies nemen,,
 

Xr8

  • #6
Voorzie de pomp van een pompschakeling. De pomp draait dan alleen als het nodig is, tevens zorgt deze regeling ervoor dat bij warme periodes de pomp elke dag even draait. Dit ter voorkoming van vastraken.

Vervangen zal nu waarschijnlijk de enige oplossing zijn, kijk om dezelfde pomp. Je hoeft dan alleen het motor gedeelte om te zetten (wel aftappen).

Succes.
 

Haesvouw

  • #7
Oke, dank je wel voor de reactie. Ik krijg de pomp nu elke dag wel aan de praat, maar telkens stopt hij er weer mee. Ik heb goede hoop dat hij toch nog gaat lopen door het een weekje te proberen. Anders zit er inderdaad niks anders op dan vervangen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu