Pomp scheiden van motor voor Pelgrim vaatwasser

Charlvk

  • #1
Afgelopen weekend heb ik helaas moeten constateren dat mijn Pelgrim GVW855.2 vaatwasser is gaan lekken bij het pomphuis van de spoelpomp. Via de Pelgrim website is een losse pomp verkrijgbaar dus ik heb na de nodige halsbrekende capriolen de pomp inclusief motor uitgebouwd. Ik heb echter geen idee hoe ik de pomp van de motor kan halen zonder het hele ding uit elkaar te halen en dat is dus iets dat ik nog niet aandurf :? .

Navraag bij Pelgrim leerde helaas dat hun service gerichte organisatie dergelijke vragen niet beantwoord :( dus vandaar dat ik mij tot dit forum richt.

Heeft iemand een tip hoe ik pomp en motor zonder schade kan scheiden?

Bij voorbaat dank voor jullie advies.
 

Fiesiekus

  • #2
Welk onderdeel is precies lek? Kan je een aantal foto's van de pomp + lekpunt plaatsen?
 

Charlvk

  • #3
Ik ga vanavond een tweede test doen (vaatwasser zou nu weer helemaal droog moeten zijn) maar de eerste keer leek het er sterk op dat het water ergens onder de omwalspomp vandaan komt. De motor-pomp combinatie zit linksachterin en de enige delen die daar water voeren zijn de twee dikke rubberen slangen en het pomphuis zelf. Aan de slangen kon ik niks zien (ook niet na demontage) dus ik vermoed dat het pomphuis lekt bij de as, daar waar hij aan de motor zit dus.

Ik heb nog geen foto's gemaakt maar wel wat gevonden op internet.

 

Fiesiekus

  • #4
Toch belangrijk uit te zoeken waar het lek zit, ik zou als eerste de aansluitrubbers verdenken. Dan is het lekprobleem uiteraard simpel op te lossen.
 

Charlvk

  • #5
Helemaal mee eens, ik wil eerst zeker weten waar het lek zit. Vandaar ook die tweede test vanavond. Maar mocht hieruit blijken dat het toch de pomp is,

hoe krijg ik dan het pomphuis van de pompas zonder iets te beschadigen?
 

Fiesiekus

  • #6
Eerst goed kijken, proberen, draaien, sjorren en schroeven en anders de "brute force" methode: pomp aan gruzelementen knijpen/slijpen/zagen
 

Rojo2

  • #7
Hoi Charlvk,

Ik ben een mede klusser. Net mijn pomp van de Bosch uit elkaar gekregen. Deze pomp ziet er hetzelfde uit.
Binnen in het wite deel zit een punt waar je een dopsleutel op kan zetten.
Achter op de electro motor zit een fan die mee draait als je de schoepen draaien. Fan achterop tegen houden. Bij de Bosch zit een ronde uitsparing waar een imbus sleutel in past. hiermee kan je hem tegen houden. De schoepen zijn van gietijser dus erg zacht kijk uit met een schroefen draaier.
De witte schoepen dop met een dopsleutel Tegendraads losdraaien.
Bij mij stond er een pijl op. Succes

Gr RoJo :P
 

Charlvk

  • #8
Bedankt voor de tip RoJo!

Ik heb de nieuwe pomp inderdaad probleemloos kunnen monteren nadat ik iets te enthousiast de raad van Fiesiekus had opgevolgd :oops:. Toen de oude eenmaal in gruzelementen lag zag ik de schroefdraad en viel het kwartje :).
 

Rojo2

  • #9
En, doet hij het weer :?:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu