Siemens vaatwasser pomp verwijderen

klus thijs

  • #1
@Sleutelmeneer Ik kwam je superhandige tips tegen. Mag ik wat vragen? Ik heb een Siemens SE65M350EU70 vaatwasser. Naar aanleiding van jouw omschrijving is wel duidelijk dat de circulatiepomp defect is (er komt wel een beetje water in de vaatwasser, het zoutpotje zit tot de rand toe vol, de afvoerwerkt prima etc...allemaal gecontroleerd naar aanleiding van jouw tips).

Maarrrrr nu heb ik de circulatiepomp wel los uit beide rubbers, maar kan deze niet verwijderen, want de ruimte tussen onderframe en de "body" van de vaatwasser zelf is te klein (of de pomp te groot...). Zie ik iets over het hoofd of moet de hele zaak gewoon uit elkaar? Ik zie wel dat je de pomp van de motor moet kunnen losmaken door te roteren, maar dat zit superstrak in elkaar en ik krijg daar geen beweging in, ook al omdat mijn bewegingsruimte hier beperkt is.
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #2
Jij hebt nog een oud model vaatwasser dit werkt wel anders ja. Deze verwijder je vanuit de rechtzijde. Je moet wel de bodem van de vaatwasser idd loshalen en dan iets lostrekken van de kuip om hem erdoorheen te krijgen. Je pomp bestaat uit 2 delen. Dit zit als een bajonet in elkaar gedraait. Er zit wel een lockpin die je eerst terug moet buigen voor je hem kan draaien. Je kunt ook evt de hele pomp demonteren om het op een werkbank o.i.d te doen. Wat is de klacht van je vaatwasser ?
 

klus thijs

  • #3
@Sleutelmeneer excuus voor vertraagde reactie... was paar dagen offline.
Bij het inschakelen van de vaatwasser komt er wel een klein beetje water in de vaatwasser, maar erg weinig. Deze gaat niet "sproeien". Als je normaal gesproken de vaatwasser opent na een minuut of (geschat) 5 in het normale programma (van +-120 minuten) bent dan zie je een flinke nevel van water. Niets van dat.
Afpompen gaat wel goed.

Ik heb geprobeerd alle tips op te volgen, dus toch afvoerpomp gereinigd, de vlotter aan de linkerzijde gereinigd (zat inderdaad vol met kalk, nu weet als nieuw), gecontroleerd dat het "zoutvat" tot de rand vol komt, rode filtertje uit het waterslot gecontroleerd (was schoon), slangen niet geknikt, allemaal naar aanleiding van jouw tips (dank je daarvoor!)

Bij het inschakelen is wel wat geklik (van elektronische schakelingen denk ik) en gezoem hoorbaar, maar de pomp is niet hoorbaar.

Vandaar dat me lijkt dat de circulatiepomp als verdachte overblijft en wil ik deze eens demonteren. Ik las ergens dat het schoepenrad nog wel een wil afbreken.

Dus ik schat dat de onderkant er onderuit moet... of heb je wellicht nog tips van wat ik over het hoofd zie?

Hartelijk dank!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu