Pluisjes in lak

Weswester

  • #1
Goedemorgen,

Gister heb ik voor het eerst een MDF meubel gelakt. Het resultaat is een strakke afwerking, met enorm veel pluisjes.

Nooit geweten dat je de roller eerst van pluis moet ontdoen voordat je begint. Tips die ik nu heb gelezen is het gebruik van een schuur papiertje of verftape.

Is er een manier om deze pluisjes uit de lak te verwijden? Zal het helpen om het meubel opnieuw te schuren?

Bedankt.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Dat is inderdaad de enige remedie en dan wel tot op de ondergrond.

Mdf is vet en bevat soms veel losse vezels. Goed ontstoffen dus. Verder is het van belang een verzadigd rolletje te gebruiken. Breng op een apart stuk hout met het te gebruiken viltrollertje eerst een proefstuk aan.
Goed verzadigen is dus niet 1a 2 x door de verf halen en roller maar. Gebruikt u watergedragen verf bevochtig dan eerst het rollertje met water.
Mdf na elke verflaag met fijn schuurpapier afnemen. Niet doorschuren, maar de pukkels e.d verwijderen. U brengt per slot geen verf aan om die er weer af te schuren.
 

Tiho

  • #3
Na dat bevochtigen wel goed het water er weer uit rollen en slaan. Als het er tijdens het rollen uitkomt heb je een grote lelijke plek doordat je veel moet rollen om weer echt te verven.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #4
Tiho schreef:
Na dat bevochtigen wel goed het water er weer uit rollen en slaan.
Dan ben je volgens mij niet meer aan het bevochtigen als dat daarna noodzakelijk is. Dan ben je het rollertje aan het nat maken.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #5
De beste methode om een te nat rolletje weer verf bruikbaar te maken zonder gespetter is uitrollen op een bakstenen muur. De baksteen neemt water snel op.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu