Plug voor boekenplanken op gipsplaten + OSB wand

Jgriet

  • #1
Ik wil boekenplanken monteren op een holle wand. De wand is gevuld met steenwol vervolgend bedekt met OSB/underlayment platen en daar weer gipsplaten bovenop.

Volgens de aannemer zijn er geen pluggen nodig om iets aan de muur op te hangen. Voor een schilderij ofzo geloof ik dat direct, maar ik vermoed dat boekenplanken iets meer nodig hebben?

Ik wil zo'n F-rail systeem ophangen en dan met plankendragers gaan werken. Welke pluggen kan ik hier het beste voor gebruiken? Of is dit echt niet nodig?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Osb underlayment ken ik niet, het is een van beiden.
Wel handig de dikte te vermelden.
 

Jgriet

  • #3
Excuus. Ik dacht dat beide hetzelfde betekende. Ik heb de werkomschrijving er bij gepakt en het staat hierin als 12mm WR spaanderplaat. Hierop zit 1,25mm dik gipsplaat.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
De door u genoemde plaat is ook geen underlayment maar spaanplaat, dat is niet sterk genoeg om iets zwaars op te hangen.
U hebt daar hollewandpluggen voor nodig, loop even bij een ijzerwarenzaak naar binnen, daar kunnen ze u de goede meegeven.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Dat elementsysteem verdeeld de kracht goed over de gehele rails. Als je de rails wat dichter bij elkaar plaatst moet dat wel lukken.
 

Jgriet

  • #6
Bedankt voor de hulp! Ik heb voor de zekerheid de aannemer ook nog even gevraagd en ook hij zegt dat het moet kunnen zonder plug. Ik ga het proberen!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu