Plug laat los, ideeen om te herstellen?

Ruud1976

  • #1
Goedenavond,

Ik heb een vraag m.b.t. een plug in een vermoedelijk mdf-achtig materiaal van een keukenkastje. I.v.m. onze kleine meid heb ik in de keuken op de deur van het gootsteenkastje een kinderbeveiliging gezet. Helaas heb ik door onoplettenheid het kastje proberen te openen, waardoor uiteindelijk een van de pluggen van de schroef van de scharnier waarmee de deur aan de binnenkant van het kastje vastzit losgekomen. Volgens mij bestaat de kastwand waar de scharnier aan vastzit van binnen uit een soort MDF materiaal. Je kunt deze plug er nu makkelijk uittrekken, en met het gewicht van het keukenkastdeurtje gebeurt het continu dat de plug er deels uitkomt. Nu hangt het kastdeurtje dus scheef in onze keuken. Heeft iemand ideeën hoe je dit (eenvoudig) kunt herstellen? Zelf zat ik te denken aan het opvullen met Albastine spul, om daarna de plug opnieuw erin te boren. Is dit een idee, en zo ja, is dit stevig genoeg? Het gaat namelijk om de bovenste scharnier, waar het meeste gewicht aan hangt.

Alvast bedankt voor de tips.

groet,
Ruud
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Het is waarschijnlijk een spaanplaat paneel waaruit het kastje is opgebouwd.
Wat zit er naast het kastje? Een ander kastje?
Plamuren gaat niet echt stevigheid brengen, dus als er een ander kastje naast zit en de situatie laat het toe dan zou ik met een schroef door en door in het andere kastje het scharnier vastzetten.
 

Ruud1976

  • #3
Dank voor deze snelle reactie, Frank. Klinkt goed, er zit ook een kastje aan de andere kant, dus dat zou mogelijk zijn. Enige lastige punt is dat in de plug ook gelijk de schroef van het stelsysteem zit. Als je er een andere schroef doorheen doet, kun je het deurtje dus niet meer stellen. Wellicht heb je daar ook nog een oplossing voor?

Alvast bedankt.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Plaatst eens een foto er van
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #5
Gaatje wat groter boren en er een stukje rondhout inlijmen
na het drogen scharnier opnieuw aanbrengen
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #6
Meestal heeft zo'n scharnier een basisplaat en een opzetgedeelte waar de stelmogelijkheid in zit.
Dat de stelmogelijkheid ook gelijk de bevestiging van het scharnier is lijkt me stug.
Maar inderdaad een foto helpt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu