Plintjes in flauwe hoek

Makita

 • #1
Hallo,

Ik zit met het volgende probleem, ik heb een laminaat vloer gelegd maar ik heb bij mijn deurposten een paar flauwe hoeken.

Ik wil daar nou plinten op plakken maar ik zou niet weten hoe ik dat mooi kan krijgen.

Bij normale hoeken kan ik het mooi verstek zagen maar hier lukt dat niet.

Zie onderstaande tekening.

Wie kan mij helpen??
 

Pepjo

 • #2
Plaatje multiplex ter dikte van de plint nemen. Hier de deurpost in het negatief uitzagen, zodanig dat je de breedte van je plint bereikt.

Buitenranden afwerken, kleuren in de kleur van je plint en bevestigen.
 

Mark Paauw

 • #3
Hallo,

Drie mogelijkheden :

Als het profiel niet te diep is kun je de allerkleinste hoekjes niet met een plintje bedekken en vullen met een kit/vloeibaar hout die dicht bij de kleur van de vloer komt. Lijkt in eerste instantie een flutoplossing, maar bij mij is het resultaat helemaal niet verkeerd. Je steekt dan ik 1 keer door naar de voorkant van je deurpost.

Als de sparingen die je over houd te groot zijn, kun je die wellicht opvullen met een stukje dat je van de plint snijdt met en stanleymes.

Je moet ieder hoek (hoe klein ook) echt als een hoek dichtleggen. Waar je dus nu stopt, kun je een klein stukje op 45 gr. aansluiten en de ander kant met een flauwe hoek aan elkaar aansluiten. De plakplinten zijn waarschijnlijk van MDF, dus zeer goed te verwerken. Je hebt ook kniptangen waarbij je de plinten onder elke gewenste hoek kunt knippen, zagen met een fijne ijzerzaag gaat ook goed.

Kortom. het is een heel gepriegel en waarschijnlijk krijg je het niet 100% netjes. Maar met een beetje geduld moet een acceptabel resultaat haalbaar zijn.
 

Mark Paauw

 • #4
Omdat een beeld meer zegt.

Let wel: deze vloer ligt er al 10 jaar in en wordt zeer intensief door veel personen gebruikt. (maar een keertje schoonmaken en een kwastje verf kan geen kwaad :oops: )

Hiermee krijg je wel een idee hoe je moeilijke hoekjes op kan lossen.

Veel succes.
 

Mark Paauw

 • #5
En afbeelding 2
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
 • #6
Zo kun je die flauwe verstekken ook maken.
Scheelt een hoop figuurzagen. :mrgreen:

 

Droid

 • #7
Vind ik wel de netste oplossing.
 

Mark Paauw

 • #8
Peter,

Dat dacht ik in eerste instantie ook. Heb daar toentertijd een hele discussie over gehad met de vloerenman. Die gaf aan dat op deze manier de plint veel mooier blijft. De naad is veel minder kwetsbaar. En ik moet zeggen. Daar waar ik een buitenhoek gemaakt heb op 90 graden, gaat na een paar jaar de folie loszitten (op deze stukken wordt er veel gestaan) en met deze wijze van zagen blijft het mooi.

groet.
 

EdP

 • #9
Slim opgelost moet ik zeggen. Als je hoeken van meer of minder dan 45 graden gaat maken, dan sluit het soms niet zo mooi aan.
 

Droid

 • #10
Daar zit misschien wat in Mark... maar ik vind het zo geen porem. Het lijkt niet netjes.
 

Mark Paauw

 • #11
Klopt Droid, maar de vloer ligt er nu 10 jaar in. Naast de trap waar dagelijks vele kindervoeten omhoog en omlaag gaan. Zie ook de erbarmelijke staat van het schilderwerk.

Maar geloof me, zeker de eerste jaren was het erg netjes en op de plaatsen waar ik een flauwe bocht gemaakt heb, zag het er zo uit na 2 jaar.

Ik zou het nog wel eens willen vragen aan de vloerenman, maar die heeft z'n laatste vloertje al een paar jaar geleden gelegd....... :cry:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu