Plint leggen langs niet-rechte lemen muur

Harm80

  • #1
hallo,

wij hebben onze woonkamer van wandverwarming laten voorzien i.c.m. leemstuc. Nou is deze leemstuc laag nogal onrecht. Er zitten, als je goed kijkt langs de muren, bochten. Nou vinden wij dit voor het oog niet storend; het heeft eigenlijk wel wat dat het niet kaarsrecht is. Echter, ik ben nu bezig om een houten vloer te leggen en ik houd rondom ongeveer 1,5 tot 2 cm gat over tussen muur en vloer om evt. werking van het hout op te kunnen vangen. Ik wil graag afwerken met plinten, ik dacht zelf een liggende plint omdat het anders een erg dikke staande plint wordt die ik niet langs de oneffen muur krijg.

Echter, ook een platte / liggende plint zou ik denk ik toch nog op maat moeten zagen op vorm (contour) van de onrechte muur. Dit kan denk ik wel, maar zal vrij bewerkelijk zijn, en ik weet niet, of het wel mooi gaat lijken.

Ik werk graag met natuurlijke materialen, dus liever niet met kunststoffen, voor de afwerking. Hebben jullie nog tips hoe ik de vloer / muuraansluiting kan afwerken, waarbij de muur dus niet mooi egaal recht is? Ik heb zelf al wat gezocht op leem en plint, maar ik vind hier nauwelijks ideeen over...
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Je hebt wel een (te) grote voeg aan gehouden.
Ik zou gewoon een staande plint doen, de plaatsen waar de plint niet afdekt zou ik met een goede kit afkitten.
Wat is het bouwjaar van de woning?
In een jaren 30/40 woning zie je vaak hoge plinten, dat hoort er eigenlijk bij.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu