Platte douchebak op qboard?

luchp

  • #1
Ik ben bezig een tweede douche aan te leggen en heb een lage douchebak gekocht die direct op de vloer geplaatst kan worden. Nu moet ik de vloer twee centimeter verhogen om de sifon weg te kunnen werken. In eerste instantie was ik van plan om de vloer te verhogen met Qboard of wedi platen maar ik vraag me af of dat wel kan. Die douchebak is niet helemaal vlak aan de onderkant zie foto, en ik ben bang dat de plaat wordt ingedrukt. Wat is jullie advies?
1605225591676.png
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2

Kromhout27

  • #3
Ik zit exact met hetzelfde probleem en heb ook een topic geopend. Misschien ook handig om te vermelden wat je ondervloer is.

De bak moet in ieder geval waterpas staan. Als de bodem uitsteek onder de rand dan moet deze verzonken zijn in die vloer. Nog een tip. Alle kanten moeten dragen en dus exact waterpas zijn. Ik ga hem daarom om (hardhouten)latten of multiplex plaatsen die ik in de tegellijm druk om te stellen.

Ik zou die scherpe rand van de douchebak niet op het qboard plaatsen. Naar mijn mening is dit echt te zwak. Je kan wel op het qboard tegelen en dan de rand op de tegels laten rusten.
 

luchp

  • #4
De ondergrond is een zandcement dekvloer, die ik al uitgehakt heb tot aan de betonvloer voor de sifon, maar dan kom ik nog 2 cm te kort. Volgens de gebruiksaanwijzing bij de douchebak moet hij op een vlakke vloer.

Ik denk er nu over om de hele vloer maar op te hogen met egalisatiemortel.
 

Kromhout27

  • #5
Dat laatste ga ik ook doen nadat ik de latten hebt geplaatst. Dan behoud je ook de uitsparing. Hopelijk heeft iemand hier nog een andere kijk op.
Egaliseren is ook niet altijd waterpas. Ik denk dat het vooral lastig wordt omdat je aan de wandzijde een smalle sleuf behoud.
 

luchp

  • #6
Ik verhoog de hele badkamer vloer, niet alleen onder de bak, en helemaal tot aan de muur. Tegen de muur komt een kantstrook. De bak staat dan als het goed is mooi recht en stevig omdat de vloer eronder doorloopt. Dan plak ik 2 cm qboard op de vloer eromheen om de tegels op de zelfde hoogte te krijgen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu