Inbouw douchebak verzonken

Kromhout27

  • #1
Beste Medeklussers,

Op dit forum al aardig wat info vergaard voor de verbouwing van de badkamer. Echter kom in er niet uit hoe een douchebak V&B MetalRim in te bouwen op gelijke hoogte als de vloer. Het is een lage bak met een rand van 15mm het midden is iets dieper.
Het idee is om de bak op de beton te plaatsen en daarna ertegenaan te tegelen. De tegel is 8mm en met lijm erbij kom ik dan wel aan de 15mm.

Er moet nog een laag egaline in van 1.5 - 2 cm. De uitsparing moet echter verzonken in de vloer blijven. Nu had ik het idee om met 2cm hoge hardhout latten een vierkant te maken waar de bak op leunt. Of een watervaste 22mm plaat waar deze op draagt. De vloer eromheen kan dan ook gemakkelijk geëgaliseerd worden tot aan de hoogte van de latten die waterpas staan.
Is dit mogelijk?

Ook zie ik verschillende oplossingen in video's over het plaatsen van deze douchebak met en zonder kimband op de rand van de bak. Het is zeg maar kimband met een plakstrook eraan. De ander laat een kier tussen van 5mm en vult dat op met siliconenkit en nog weer iemand anders gebruikt een polymeerkit voor tussen de bak en wand en kit hem af met siliconenkit

De laatste oplossing lijkt me het beste en uiteraard de andere hoeken van de douche wel afwerken met normale kimband.

Dit heb ik zelf gevonden. Deze gebruikt dus een polymeer kit voor de rand en siliconenkit voor de tegel rand. Weet niet of het om dezelfde bak gaat.

Hier een inbouwvideo hoe ik het zelf graag zou willen. Ik zie hier geen kimband of polymeerkit aan de rand van de douchebak.

Situatie nu.
3072-4096-max (1).jpg


Voorbeeld met latten. Deze balkjes zijn alleen als voorbeeld.
3072-4096-max.jpg
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu