Platte dak ontluchting

Doornob

  • #1
Hallo Klusidee forum,

onlangs is er bij mij een nieuw dak geplaatst met een platte dak ontluchting. Ik wilde hier een buis vanuit de binnenkant installeren maar loopt tegen een aantal vragen aan. Er is een enkelwandige Anjo ontluchting geplaatst:

- hoe sluit je hier een spiraal buis op aan van binnenuit? Op dit moment is slechts een gat zichtbaar van 10cm?
- kan ik een eventuele buis het beste door laten lopen tot in de Anjo, om in de loze ruimte pur schuim te spuiten. Ik snap niet waarom die jongens geen dubbelwandige hebben geplaatst en ben namelijk an voor condens in de winter?

Ik hoor het graag. Bedankt!
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Geen betrokken dakdekker geweest. Geen zin om een fatsoenlijk stukje werk te maken.
Waar zit de isolatie van het dak.
Het beste is een buis tot aan bovenkant van doorvoer te steken.
 

Doornob

  • #3
In principe ben ik zeer tevreden met de uitvoering van het dak. En wilde dit zelf oplossen. Het betreft een zogenaamd koud dak. Dakisolatie zit aan de binnenkant. De pijp dus doorsteken tot aan bovenkant doorvoer (tot en met deksel van de Anjo). Is het een goed idee om de loze ruimte in de pijp dan met pur te vullen, om condens tegen te gaan?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Vol spuiten met PUR is goed.

De buis gaat door de damprem en de isolatie. De aansluiting buis damprem moet goed dampdicht zijn. Is deze verbinding niet dampdicht genoeg zou er condens kunnen vormen op de buitenkant van de buis. Dat kan altijd gebeuren als de buis te laag in temperatuur blijft en de luchtvochtigheid in de omgeving van de buis te hoog is.
Gaat er veel warme lucht door de buis is er niets aan de hand. Stopt dit wordt de temperatuur van de buis door de temperatuur van buiten bepaald.
Weer een signaal op de isolatie boven op de dampvloer te leggen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu