Plat dak in delen vervangen

Remco-

  • #1
Ik zou jullie willen vragen eens mee te denken. Ik heb een plat dak van circa 145m2. Dit is aan vervanging toe. Het is een bitumen dak van 30 jaar oud, geballast met grind. Ik zou het graag vervangen voor het gaat lekken, en dan gelijk de isolatie opwaarderen.

Nu is het een complex dak. De woning is onder architectuur gebouwd, de binnenmuren lopen door tot boven het dak. Boven de ramen zit er houtwerk wat lager is dan de muren.

Omdat ik alle bouwkundige details goed wil aanpakken, zo veel mogelijk koudebruggen elimineren, het houtwerk boven de ramen bekijken en ophogen zodat ruimte ontstaat voor isolatie wil ik het werk eigenlijk in delen uitvoeren. Zodat ik de details goed kan bekijken en de regie kan houden.

Ik ben een ervaren klusser, heb ook weleens een bitumen dak gemaakt bijvoorbeeld. Maar ik zie het niet zitten om het in één keer aan te pakken. Het is gewoon teveel werk. Wel zou ik het graag zelf uitvoeren.

Het dak is opgedeeld in 3 segmenten, qua afschot en afvoeren. Ik zat te denken om het per deel aan te pakken en een opstand in te maken waar het oude en nieuwe werk (tijdelijk) bij elkaar komen. Oud bitumen, nieuw EPDM. Dit zou ik dan af willen dekken met een deklijst.

Heeft iemand ervaring met deze aanpak? Is het een goed idee?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Heb je 3 afvoeren. EPDM uit een stuk of vel is volgens mijn niet het meest ideale product voor een dak met veel details. Kijk je naar Youtube en EPDM krijg je het idee oh appeltje eitje.
 

Remco-

  • #3
Er zijn ook inderdaad meerdere afvoeren. Ik zal eens een tekening en wat foto's maken
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu