Plat dak en vocht probleem

Gertje23

  • #1
Hallo, ik heb al het een en ander gelezen op dit forum betreft mijn probleem, maar weet eigenlijk nog steeds niet wat ik moet doen.

Conclusie die ik zelf getrokken heb is: Isoleren van buiten af is het beste.

Maar dit is helaas niet mogenlijk en wil het dus graag van binnen uit doen, en dan zou ik het op de volgende manier gaan doen:

Eerste glaswol platen tussen de balken, luchtlaag van paar centimeter boven de isolatie en onder het dak, onder de isolatie geen folie, maar meteen me plafond.
Ik wil dan roosters maken in de zijkant bij die luchtlaag, dus dat je daar een luchtstroom tussen krijgt, eventueel wil ik een pijpje op dak die uit komt boven die luchtlaag zodat daar ook doorstroming vandaan komt.

Ik wil graag weten of ik zo vocht kan voorkomen ? of hebben julie een betrere manier die vocht helemaal kan voorkomen ?

Alvast bedankt voor julie antwoorden.

(Tevens wou ik even vermelden dat ik al bij zo'n 4 bedrijven gevraagd heb hoe ik het beste kan doen, en alle 4 deze bedrijven hebben een andere manier, dus het eind is een beetje zoek voor mij)
 

Fiesiekus

  • #2
Dampdichte laag tussen je isolatie en het plafond. De kieren en naden zeer goed aftapen.
 

Gertje23

  • #3
Die damplaag is voor het leefvocht wat kan ontstaan of wat is precie functie daarvan ? aangezien die roosters al voor doorstroming zorgen
 

Fiesiekus

  • #4
Tegen condensatie in het dakbeschot van het leefvocht uit de woonruimte. Mocht er toch nog waterdamp in de spouw terechtkomen, kan dat door die geringe ventilatie naar buiten afgevoerd worden.
 

Gertje23

  • #5
Iemand had ook tegen mij gezegd om geen roosters te plaatsen, wat zeg jij daar van ? mij leek het juist een goed idee zodat je juist een doorstroming heb en eventueel vocht kan door waaien/drogen of niet laten ontstaan
 

Fiesiekus

  • #6
Dat laatste klopt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu