Lekkend (dooi)vocht vlak naast koepel plat dak

Mutmong

  • #1
Hallo,

Ik heb sinds vorige winter een probleem telkens de dooi is ingezet na een vriesperiode (met sneeuw).
Het vocht dat behoorlijk naar beneden druppelt van tussen het gyproc beslag aan de binnen vult in de dooiperiode een halve emmer.
Ik heb het beslag aan de binnenkant van de koepel verwijderd en het vocht komt tot boven glaswol isolatie dat tussen de horizontale draagbalken is aangebracht. Het dakoppervlak zelf is gamaakt van MDF platen met daarop de zogenaamde 2 laags roofing (bitumen?) gebrand.
Vermoedelijk bevind er zicht geen isolatie tussen de roofing en de mdf platen.
Als het zwaar regent komt er binnen geen druppel water door wat dus kan wijzen op een koude plaats (dus slecht geïsoleerd) ; en geen lek; waar de binnenlucht condenseert en vervolgens aan vriest. Bij dooi smelt natuurlijk die ijsblok en word het dakhout nat!
Is de aannemer indertijd (6 jaar geleden) in de fout gegaan door geen isolatieplaten op het dak te leggen en ook geen vochtscherm aan de binnenkant van de glaswol/rockwool isolatie aan te brengen?
Ik zou het wel zelf willen recht trekken maar ik zie geen mogelijkheid zolang de binnenlucht die koude plaats kan bereiken. Ik kan moeilijk m n koepel en het volledige plafond uitbreken om extra isolatie en een vochtscherm aan de brengen.
Er staat een getuigenis op Plat dak isolatie ( volgens Gamma belgie ) van iemand die dit niet voor heeft met z n oud plat dak (die heeft wel geen koepel) dus het systeem van alleen glaswol tussen de balken en geen vochtscherm kan blijkbaar wel werken?
Er is nog één mogelijkheid wat ik eens kan doen en dat is een groot stuk gyproc plafondplaat naast de koepel los maken in de hoop dat ik een gat in de isolatie kan vinden. Gelukkig bevindt deze koepel zicht in een niet gepleisterde werk/ketel ruimte en kan ik de schroeven er makkelijk uithalen.
Wordt vervolgd!
BTW afbeeldingen uploaden lukt nog altijd niet.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Wat je kan doen is het plafond op enkele plekken open maken dusdanig dat er aan de onderzijde van je dak lucht kan stromen. De temparatuur in die ruimte verlagen. Zorgen dat het niet vochtiger wordt door er bijvoorbeeld was te drogen.

Als die foto uit een fotocamera komt met het lukken hoor.
Klik anders eerst op de hoofdpagina op Invoegen van een afbeelding in een bericht.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu