Planken naast trap

Duren010

 • #1
Hallo! Ik heb zojuist een account aangemaakt want hoewel ik de tips hier vaak gebruik staan alle antwoorden er meestal al! Dit keer echt niet, dus ik hoop dat iemand een goed idee heeft.

Vorig jaar hebben we een huis gekocht waarbij de opening tussen trap en 1e verdieping helemaal open is. Hier staat nu een laag kastje voor, maar ik zoek een mooie oplossing om het veiliger te maken.

Ik hou het graag open indien mogelijk, dus dacht aan een aantal planken (breed aan de rechte kant smal aan de schuine trapkant) die dus aan de zijkant met plankdragers vast moeten zitten.
Ik kan echter geen oplossing vinden voor de schuine kant.. Het is goed zichtbaar van beide kanten, dus een latje eronder schroeven lijkt me ook niks.

Zijn er bepaalde oplossingen om dit toch te doen? Ik voeg een aantal foto's bij.

IMG_20200711_080825.jpg IMG_20200711_080840.jpg IMG_20200711_080852.jpg IMG_20200711_080916.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #2
  Heeft hier nooit een traphek voor gestaan? Want volgens het Bouwbesluit is dit zo niet toegestaan. Voor de veiligheid zou ik dit stuk dichtzetten met een plaat, eventueel met een regelwerk erachter. Dan kun je daarop plankdragers (of een blinde bevestiging) monteren.
   

  Vonken_trekker

  Specialist Elektra
  • #3
  Gewoon een plaat mdf passend zagen en in dezelfde kleur schilderen als de trap?
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #4
  De trap erboven moet ook een afscheiding krijgen. Het wordt dus geen schuin stuk, maar recht. Dat maakt het een stuk eenvoudiger. Hou maximale openingen aan van 20cm.

  Wat wil je, een kast / planken ervoor? Moet er licht doorheen blijven komen?
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu