Plank aan ytong muurtje besvestigen

Misterhard

  • #1
Goedenavond allemaal,

Ik zal mij eerst even voorstellen, ben koen kromhout 26 jaar, ben werkzaam in de offshore en heb sind een week de sleutel van mijn appartement.
Vind het leuk om te klussen en van alles en nog wat te maken, vandaar dat ik mij heb aangemeld voor dit forum.

Mijn vraag is het volgende....

Ik wil een plank zwevend ophangen maar heb nu het vermoeden dat het muurtje is gemaakt van cellenbeton blokken (moet dit nog even goed nakijken).
Op die zwevende plank komt mijn lcd-tv te staan (23 KG )... met welk bevestigings matriaal kan ik dt het beste vast maken ??
Bestaat er ook chemische ankers voor dit soort wanden ??...

Als idee voor de plank had ik om eerst een stalen frame te maken van vierkant profiel van 40mm bij 40mm om vervolgens van MDF een soort van box te maken wat ik over het frae heen kan schuiven zodat het een dikke plank lijkt... is dit wat ?? of wordt het geheel dan te zwaar ??

Alvast bedankt ...
En denk eraan Safety First :P :P :P
 

Fiesiekus

  • #2
Er zijn speciale wandsteunen voor platte TV's, die lijken daardoor zwevend opgehangen. Kan je de TV ook nog een beetje kantelen&draaien. Lijkt me veel safer dan eerst een plank.
 

Misterhard

  • #3
Is inderdaad ook een optie... maar vind het voetstuk waar de tv opstaat mooi .. vind het daarom zonde om hem aan de muur te hangen.. :oops:
 

BeeTeeWee

  • #4
Cellenbeton wordt eigenlijk alleen gebruikt voor de niet-dragende binnenwanden. Dat zou betekenen dat je er aan de andere kant van de muur ook bij moet kunnen. Mijn voorkeur heeft dan altijd bevestiging "door en door", met een verzonken grotere plaat aan de achterzijde van de muur. Zo heb ik ooit een compleet badkamermeubel bevestigd aan zo'n Ytong muurtje. Naar verluidt hangt die er nog.
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #5
Misterhard schreef:
Is inderdaad ook een optie... maar vind het voetstuk waar de tv opstaat mooi .. vind het daarom zonde om hem aan de muur te hangen.. :oops:
Dan laat je de voet eraan zitten terwijl je hem toch aan de muur hangt met een muurbeugel. :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu